כנפיים מטוגנות פעמיים

 
כנפיים מטוגנות פעמיים עם בצל טמפורה
כנפיים מטוגנות פעמיים עם בצל טמפורה צילום: יורם אשהיים
 
עודכן 14:58 21/11/2013
צחי בוקששתר ,שף ובעלים של רשת ``Black``

צחי בוקששתר שם לרגע קטן את הטרנד הבריאותי בצד ויוצא בחגיגת שמן עמוק עם מתכון מיוחד לכנפיים מטוגנות פעמיים. למה פעמיים? כי זה פטנט פשוט שמשדרג את המנה

 
 
 
 
 

לחנוכה נהוג לטגן, משהו עם נס חג השמן. הנה מנה מטוגנת פעמיים - כי מסורת זו מסורת וזלילה בריאה לצעירים. מנה פשוטה וטעימה שמכינים ברשת בלק. זהירות, ממכר! אבל לפני שנתחיל, הנה כמה טיפים קטנים על טיגון בשמן עמוק

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה: 25 דקות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

5 כנפי עוף לאדם, מחולקות לשני החלקים


קמח ופירורי לחם לציפוי


3 ביצים


כף גדושה חרדל


קורט מלח


1/2 כוס מים


שמן לטיגון עמוק


 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן לטיגון עמוק, רצוי לחום 170ºC. למי שאין מד מעלות לסיר או כיריים חשמליות, הנה פטנט של שפים: טובלים כף עץ יבשה בשמן. אם השמן רוחש ומבעבע סביבה בועות קטנות, מוכן.
  • מקמחים מעט את הכנפיים ומטגנים בשמן 4 דקות.
  • מוציאים ומניחים לטפטף את השמן.
  • טורפים את הביצים עם חרדל, מים ומלח.
  • טובלים את הכנפיים שוב בקמח, אחר כך בבלילת הביצים ובפירורי הלחם.
  • מטגנים לצבע זהוב, 3 דקות בערך - ומגישים עם מטבלים.מטבלים לדוגמא?

 

מטבלים לדוגמא?

 

חרדליונז

  • 2 כפות חרדל דיז'ון חריף על כוס מיונז טוב. מערבבים טוב וזהו.

 

מיונז צ'יפוטלה חריף

  • 1/2 כפית מחית צ'יפוטלה על כוס מיונז טוב. 1/2 כפית מיץ לימון. מערבבים.

 

סלסה עגבניות

  • במעבד מזון טוחנים עגבניות בשלות עם פטרוזילה קצוצה וכוסברה קצוצה.
  • מניחים על מסננת 12 דקות.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים מעט רוטב ברביקיו מוכן וגם משהו חריף.
  • טיפה מלח והסלסה מוכנה.

 

 
 
עוד כתבות במדור חגיגה בשמן עמוק עם צחי בוקששתר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.