מתכון לאוסובוקו בקר עם יין אדום וירקות שורש

 
תבשיל בקר ביין
תבשיל בקר ביין צילום: יח"צ
 
עודכן 20:47 09/01/2014
אוכל ורק אוכל

אל תיבהלו מהשם הארוך. נתח האוסובוקו, שאפשר היום להשיג בכל קצביה, מספק טעם עשיר ומושלם לתבשילה קדירה חורפיים. קבלו מתכון לתבשיל קדירה המשלב אותו עם יין אדום וירקות שורש

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות מנות: 4-5 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

4 כפות שמן צמחי


4 פרוסות אוסובוקו בקר (בערך 350-400 גרם עם העצם)


1 כרישה, פרוסה לטבעות


5 שיני שום, קלופות


1 בצל, חתוך לקוביות


2 גזרים, חתוכים לעיגולים


4 גבעולי טימין


1/2 בקבוק יין אדום


1 כף ציר בקר קנור


חופן עגבניות שרי חצויות


מלח ופלפל שחור גרוס


 

 

אופן הכנה:

  • חורצים את האוסובוקו משני צדי הבשר (למניעת התקפלות הבשר).
  • מחממים סיר כבד ורחב (שיכול להכיל את נתחי הבקר בשכבה אחת, אם אין כזה משחימים אותם בשתי נגלות) עם השמן על להבה גבוהה.
  • צורבים את הבשר היטב, בערך 3 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון חום זהוב נאה.
  • מוציאים את הבשר, מוסיפים פנימה את שאר הירקות (מלבד עגבניות השרי) והטימין ומטגנים על להבה בינונית 10 דקות.
  • מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים את היין, הציר ומים עד כדי כיסוי. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומסשלים מכוסה כשעתיים, או עד שהבשר נימוח. אם צריך, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.  
  • מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים עוד 15 דקות. טועמים, מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך ומגישים, ביחד עם פירה.

 

לעוד מתכונים בקלי קלות:

חזה עוף בצ'ילי מתוק

ירקות מוקפצים על אורז

תפוחי אדמה אפויים עם פפריקה

 

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים בקלי קלות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.