המרוקאית שכולם אוהבים • ספינג' מרוקאי

 
ספינג' מרוקאי אסלי של אורן גירון
ספינג' מרוקאי אסלי של אורן גירון צילום: קרן ביטון כהן
 

גייסנו את הקונדיטור האהוב שלנו אורן גירון וביקשנו ממנו את המתכון הטעים ביותר, הממכר ביותר והמתוק ביותר לסופגניה. התוצאה: הספינג' המרוקאי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: כ-30 יחידות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:


600 גרם קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)


20 גרם שמרים יבשים


80 גרם סוכר


10 גרם מלח


2 ביצים


250 מ"ל מים


100 מ"ל מיץ תפוזים


150 מ"ל שמן קנולה


סוכר לבן לטבילה


 

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר מצויד בוו גיטרה ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק דביק וחלק.
  • מכסים ומניחים להתפחה כשעה עד להכפלת הנפח.
  • "מפילים" את הבצק שתפח, ומניחים לו לתפוח שוב כשעה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות.
  • ביד משומנת לוקחים פיסות מהבצק, יוצרים חור במרכז ומטגנים, 2 דקות מכל צד, עד להזהבה עדינה.
  • מעבירים לנייר סופג וטובלים בסוכר.
  • מגישים מיד.

 

 

 
גשם של סוכר
גשם של סוכר צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה:

סופגניות ודונאטס

לביבות תפוחי אדמה

ברלינר - סופגניות גרמניות קלאסיות

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.