מתכון ללביבות גבינה וסולת

 
לביבות גבינה וסולת - במחבת עם חמאה
לביבות גבינה וסולת - במחבת עם חמאה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:38 26/11/2013
אורן גירון

לכבוד חנוכה גייסנו את הקונדיטור האהוב שלנו אורן גירון וביקשנו לשחזר את נס פך השמן - 8 ימים, 8 מתכונים שלו לחנוכה - והיום: לביבות גבינה וסולת. ניתן לטגן את הלביבות שטוחות במחבת עם חמאה מומסת או ליצור כדורים בגודל פינג פונג ולטגן בשמן עמוק. בשני המקרים מדובר במעדן

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 30 לביבות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

500 גרם גבינת טוב טעם


2 תפוחי עץ מסוג גרני סמית, מגוררים


1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר


120 גרם סולת


100 גרם קמח תופח


3 ביצים


100 גרם סוכר


50 גרם צימוקים קצוצים


½ כפית משחת וניל


חמאה לטיגון/שמן לטיגון עמוק


שמנת חמוצה


 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מניחים למנוחה לכ-30 דקות.
  • מחממים חמאה במחבת שטוחה או שמן לטיגון עמוק.
  • צרים לביבות בעזרת ידיים משומנות ומטגנים בעדינות כ-2 דקות מכל צד.
  • מעבירים לנייר סופג ומגישים עם שמנת חמוצה.

 

 
או בשמן עמוק
או בשמן עמוק צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכונים ללביבות? נסו את אלה:

לביבות בצל ותירס

לביבות תפוחי אדמה של תום פרנץ

לביבות כרובית ולביבות עדשים טבעוניות

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.