מתכון ללוקומאריס - סופגניות מיני יווניות

 
לוקומאריס- סופגניות מיני יווניות
לוקומאריס- סופגניות מיני יווניות צילום: קרן ביטון כהן
 

אנחנו ממשיכים לשחזר את נס פך השמן יחד עם הקונדיטור אורן גירון, והיום - לוקומאריס - סופגניות מיני יווניות פריכות ומתוקות להפליא בסירופ סוכר ודבש

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 30 סופגניות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:


400 גרם קמח


20 גרם סוכר


3 גרם מלח


10 גרם שמרים יבשים


25 מ"ל שמן קנולה


20 גרם שמן זית


350 מ"ל מים


 

לסירופ:


400 גרם מים


300 גרם סוכר


200 גרם דבש


כפית משחת וניל


סרט קליפה ומיץ מלימון אחד


 

אופן הכנה:

  • הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק היבשים בקערת מיקסר מצויד בוו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה.
  • מוסיפים את המים והשמן ולשים 8 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת נפח.
  • הרוטב: מניחים את כל החומרים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 160 מעלות.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומגלגלים כל חלק על משטח משומן קלות לנקניק צר וארוך.
  • חותכים לפיסות בעובי 1 ס"מ. מטילים אותן בזהירות אל השמן החם ומטגנים להזהבה.
  • מעבירים לנייר סופג להספגת עודפי שמן ומיד טובלים אותן בסירופ. מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד או שומרים בסירופ עד להגשה.


אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה:

סופגניות קלאסיות

לביבת ענק של תפוחי אדמה

לביבות כרובית ברוטב יוגורט-שום-שמיר

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.