מתכון ל"סופגניות" גבינה ושום אפויות

 
סופגניות גבינה ושום אפויות
סופגניות גבינה ושום אפויות צילום: קרן ביטון כהן
 

אורן גירון משחזר איתנו את נס פך השמן עם 8 מתכונים מיוחדים לחנוכה, והיום - מתכון ל"סופגניות" גבינה ושום אפויות

 
 
 
 
 

ורסיה אפויה פיקנטית שחייבים להודות שהיא יותר לחמנייה עשירה מסופגנייה - אבל אופציה לא רעה בכלל.

לאלו הרוצים לקבל את הדבר האמיתי - ניתן לטגן את הסופגניות בשמן ולא לאפותן.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 8 שעות וחצי | כמות: 30 סופגניות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


1 קילו קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)


35 גרם שמרים יבשים


50 גרם סוכר


20 גרם מלח


3 גרם שום גבישי יבש


עלים מ-5 ענפי טימין


4 חלמונים


2 ביצים


כ-500 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף


200 גרם חמאה רכה


 

למילוי:

200 גרם גבינת "פרומעז"


חמאה מומסת לשימון


 
 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למיקסר, ולשים כ-7 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק.
  • מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח, רצוי בקירור ל-6 שעות.
  • משמנים בחמאה רכה תבניות סיליקון ½ כדור (בומב).
  • מחלקים את הבצק למנות במשקל 60 גרם, ומכדררים על משטח מעט משומן.
  • משטחים כל כדור בצק, מניחים במרכזו כדור גבינה קטן ועוטפים את הבצק סביבו.
  • מכדררים בעדינות שוב ומניחים בתבניות הסיליקון. מכסים ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הסופגניות 12-15 דקות להזהבה.
  • מיד עם צאתן מהתנור, מברישים אותן בחמאה מומסת, משחררים אותן מהתבניות ומכסים במגבת לצינון.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

חלות של שבת

לחמניות רכות בקלי קלות

חלה עגולה מתוקה עם דבש

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.