4 מתכוני לביבות בריאות: סלק, בטטה, תפו"א וגזר

 
לביבות סלק ותפוחי עץ סמית'
לביבות סלק ותפוחי עץ סמית' צילום: קרן ביטון כהן
 

שי טנא, שף ביסטרו הכובשים חושב שקצת הזנחנו את הלביבות. לכן הוא עושה להן המון כבוד ומכין אותן ב-4 גרסאות שונות ושוות במיוחד: סלק ותפוחי עץ, בטטה ופירות יבשים , תפו"א ריקוטה ודבש, גזר מייפל שקדים וגרידת תפוז

 
 
 
 
 

חג החנוכה הוא יריית הפתיחה לפסטיבל הסופגניות ששוטף אותנו בכל שנה. בשנים האחרונות ניתן למצוא בקונדיטוריות קולקציות שלמות של סופגניות מעוצבות עם מילוים שונים ומשונים.


אנחנו בביסטרו "הכובשים" הרגשנו השנה שקצת מזניחים את המאכל הבאמת שווה של חג החנוכה הלוא הן הלביבות. לכן החלטנו להפיח רוח חדשה בלביבה המסורתית ולהביא אותה , בעזרת גיוון במרכיבים, חזרה לגדולתה.

 

לביבות סלק ותפוחי עץ סמית'

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: כ-10 לביבות | רמת קושי: קל |

 

גם כסלט מוחמץ וגם כממולאים, השילוב של קינמון-סלק-תפוחים עובד נפלא. הטעם המתוק חמוץ הזה מניב לביבה שתעשה לכם שמח בפה ובצלחת.

 
 

מצרכים:

 

2 סלקים, מגורדים


1 תפוח סמית, מגורד


1 ביצה


1/2 כפית קינמון


כף סוכר


2 כפות קמח


50 גרם קשיו קצוץ


2 כפות שמן


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים מסה אחידה מכל המרכיבים מלבד השמן.
  • מייצרים לביבות בגודל הרצוי.
  • מחממים במחבת את השמן.
  • מטגנים את הלביבות משני הצדדים.

 

 
לביבות בטטה ופירות יבשים
לביבות בטטה ופירות יבשים צילום : קרן ביטון כהן
 

לביבות בטטה ופירות יבשים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: כ-10 לביבות | רמת קושי: קל |

 

פירות יבשים הם כבר מזמן משהו שלא אוכלים רק בט"ו בשבט. את הקלאסיקה של לביבות בטטה כבר מכירים כולם, אבל בשילוב עם צימוקים, שזיפים ותאנים מיובשות מתקבלת לביבה מתוקה מאוד שלא זקוקה לתוספת סוכר.

 

מצרכים:

 

3 בטטות מגורדות


150 גרם פירות יבשים מעורב (משמשים, תאנים, צימוקים ותמרים)


1/4 כוס חלב קוקוס


1 ביצה


1/2 כפית סוכר


2 כפות קמח


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים מסה אחידה מכל המצרכים מלבד השמן.
  • מייצרים לביבות בגודל הרצוי.
  • מחממים במחבת את השמן.
  • מטגנים משני הצדדים.

 

 
לביבות תפוחי אדמה, ריקוטה ודבש
לביבות תפוחי אדמה, ריקוטה ודבש צילום : קרן ביטון כהן
 

לביבות תפוחי אדמה, ריקוטה ודבש

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: כ-10 מנות | רמת קושי: קל |

 

לביבות תפוחי האדמה המסורתיות מקבלות שדרוג רציני בזכות גבינת הריקוטה האיטלקית.

הגבינה הנהדרת הזאת מעולה בבישול ואפייה, היא מחזיקה את מסת הלביבה ולא מתפרקת בטיגון, משתלבת נהדר עם דבש ומעדנת את מתיקותו.

 

הלביבה המתקבלת רכה מאוד. ניתן גם לוותר על הדבש ולהפוך אותה ללביבה מלוחה כשימי החנוכה יהיו מאחורינו.

 

מצרכים:


5 תפוחי אדמה, מגורדים


3 כפות ריקוטה


1/2 1 כפיות דבש


1 ביצה


1/2 כף מלח


2 כפות קמח


 

אופן הכנה:

  • מכינים מסה אחידה מכל המוצרים מלבד השמן.
  • מיצרים לביבות בגודל הרצוי.
  • מחממים במחבת את השמן.
  • מטגנים משני הצדדים.

 

 
לביבות גזר, מייפל שקדים וגרידת תפוז
לביבות גזר, מייפל שקדים וגרידת תפוז צילום : קרן ביטון כהן
 

לביבות גזר, מייפל שקדים וגרידת תפוז

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: כ-10 לביבות | רמת קושי: קל |

 

הרעיון ללביבה המשגעת הזאת מגיעה מהעוגה הכי נמכרת בביסטרו הכובשים - עוגת הגזר שמלווה את המקום מיום פתיחתו. מייפל ושקדים הם שילוב מנצח בתוספת גרידת התפוז, מתקבלת לביבה טעימה וארומתית.

 

מצרכים:


4 גזרים מגורדים


1 ביצה


80 גרם שקדים פרוסים


גרדת תפוז (מתפוז אחד)


2 כפות מייפל


2 כפות קמח


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים מסה אחידה מכל המוצרים, מלבד השמן.
  • מיצרים לביבות בגודל הרצוי.
  • מחממים במחבת את השמן.
  • מטגנים משני הצדדים.

 

עוד מתכונים לחנוכה תוכלו למצוא כאן.

 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.