מתכון למרק מיניסטרונה

 
מרק מיניסטרונה
מרק מיניסטרונה צילום: תומר ויסהוף
 

תומר ויסהוף מכין לנו היום מרק מיניסטרונה אמיתי כמו באיטליה, על בסיס הרבה ירקות, עם עגבניות, שעועית לבנה ופסטה - חגיגה חורפית בצלחת!

 
 
 
 
 

מרק מיניסטרונה הינו מרק איטלקי קלאסי אשר מספק לנו בצלחת אחת מגוון ירקות עונתיים, קיטניה ופחמימה. ארוחה מושלמת במנת מרק אחת.

 

המינסטרונה מתועד לראשונה בספרות הבישול אי שם במאה השניה לספירה, אך מאז עבר אי אלו שינויים והתאמות לאופנות הקולינריות ולחומרי הגלם אשר היו בנמצא.

 

יש הרבה יותר ממתכון אחד למרק מיניסטרונה באיטליה, בכל מחוז ישנה הגירסה שלו למרק המינסטרונה, ישנם מחוזות באיטליה אשר מוסיפים בשר בקר למרק, במחוזות אחרים הבסיס של המרק הינו ציר בקר או ציר עוף, יש מקומות שמגישים אותו עם אורז ואחרים עם פסטה. כך שאין ממש מתכון אחד אופייני למרק הנפוץ למדי ברחבי איטליה כולה.


הירקות אותם מוסיפים למרק מבוססים על ה"סופריטו" האיטלקי שהוא בסיס הירקות להכנת מרבית המרקים והרטבים האיטלקיים שכולל בצל, סלרי, גזר ושום במרבית המקרים. לבסיס הירקות הזה מוסיפים בדרך כלל ירקות עונתיים, במתכון כאן אני מוסיף קישוא ותפו"א.

 

עוד מרכיב הכרחי בהכנת המיניסטרונה היא שעועית לבנה. באיטליה משתמשים בזן של שעועית שנקרא שעועית רומאית שהיא גדולה יותר ובעלת קליפה עבה. במתכון כאן אני משרה שעועית לבנה רגילה לילה לפני ומבשל אותה חצי בישול לפני הכנסתה למרק.

 

עגבניות זה ירק שהגיע לאירופה מאוחר יותר יחסית, אך באיטליה נכנס כמעט לכל מקום במטבח וגם למרק המינסטרונה. ניתן להשתמש בעגבניות מקופסא אך אני מעדיף למתכון הזה להשתמש בעגבניות טריות ששוות את העבודה הקצרה עליהן.

 

נהוג להוסיף פסטה או אורז למרק ובכך להפוך אותו לארוחה מלאה חורפית בפני עצמו, עדיף להשתמש בפסטה קטנה ולבשל אותה שתי דקות פחות ממה שמצויין בהוראות ההכנה מפני שהיא תמשיך להתרכך בהגשתה במרק.

 

כפי שכתבתי אין סיר מיניסטרונה אחד דומה למשנהו. הבסיס הוא דומה אך הירקות והתיבול יכולים להשתנות, כל אחד לפי טעמו.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמו כולל: שעה | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


כוס שעועית לבנה, שהושרתה לילה ובושלה 45 דקות (חצי בישול) בנפרד


250 גרם פסטה קטנה מבושלת "אל דנטה" ומקוררת


שיני שום מראש שלם מקולפות וחצויות


3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות


גבעולים מסלרי "אמריקאי" אחד, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות


2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


3 קישואים, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות


4 עגבניות בשלות, מגורדות בפומפיה ללא הקליפה


1/2 2 ליטר מים


צרור עלי אורגנו טריים


כ-10 עלי בזיליקום טריים


מלח ופלפל שחור


 

 
 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול עם המים מכניסים את כל הירקות חוץ מהעגבניות והעלים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומוסיפים את השעועית הלבנה.
  • אחרי כרבע שעה מוסיפים את העגבניות המגורדות.
  • מבשלים עוד כחצי שעה ומוסיפים את עלי התיבול, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומכבים את האש.
  • מגישים עם כף של פסטה שבושלה מראש.

 

 
צילום : תומר ויסהוף
 
צילום : תומר ויסהוף
 
צילום : תומר ויסהוף
 
צילום : תומר ויסהוף
 
 
עוד כתבות במדור מהמחבת לצלחת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.