חדשות היין חודש דצמבר

 
עודכן 10:09 04/12/2013

החודש האחרון לשנת 2013 נפתח עם יינות חדשים ומרגשים: לבנים של הבציר הנוכחי ביקבי כרמל, יינות דגל ברקנאטי, יקב טוליפ חוגג עשור ומשיק שלושה יינות אדומים, יקב טפרברג מוציא שני יינות מבעבעים ועוד חדשות היין

 
 
 
 
 
סוביניון בלאן ואמרלד ריזלינג 2013
סוביניון בלאן ואמרלד ריזלינג 2013

לבנים חדשים בסדרת הסלקטד של יקבי כרמל

 

יקבי כרמל משיקה שני יינות לבנים ראשונים מבציר 2013, כרמל סלקטד סוביניון בלאן וכרמל סלקטד אמרלד ריזלינג.

 

כרמל סלקטד סוביניון בלאן - יין לבן יבש המופק מענבי סוביניון בלאן, בעל אופי קל, מרענן וארומטי. היין בעל גוון ירקרק בוהק וצלול וניחוחות של אשכוליות, פסיפלורה ועשב קצוץ. אוכל מתאים: מנות דגים, חזה עוף, קישים, בשרים קרים, ארוחות קלות ועוד. מחיר מומלץ: 25 - 30 שקלים.

 

כרמל סלקטד אמרלד ריזלינג - יין לבן חצי יבש, המופק מענבי אמרלד ריזלינג, קל וארומטי בעל ניחוחות אופייניים ומתיקות נעימה ומאוזנת. יין צלול וקל בעל אופי צעיר ומרענן. מתאפיין במתיקות נעימה ומאוזנת ובניחוחות דבש, אפרסק ופירות טרופיים. אוכל מתאים: מנות צמחוניות, דגים, אוכל סיני, ארוחות קלות ועוד. מחיר מומלץ: 25 - 30 שקלים.

 

 
רקנאטי ספיישל רזרב לבן
רקנאטי ספיישל רזרב לבן צילום : אלי פרכטר
 

יקב רקנאטי משיק שני יינות דגל: ספיישל רזרב לבן 2012, וספיישל רזרב אדום 2011

 

ספיישל רזרב לבן 2012 (רוסאן/מרסאן)

ספיישל רזרב לבן 2012 הינו הופעת הבכורה של שני זנים ים תיכוניים יוצאי דופן: רוסאן ומרסאן. זנים אלו מקורם בעמק הרון, חבל ארץ בדרום צרפת בעל מאפיני אקלים ומים לאלו של הארץ. שני הזנים הגיעו מנטיעה חדשה של היקב סמוך לישוב קדמת צבי שברמת הגולן.

 

לאחר סחיטה ותסיסה מבוקרת ואיטית, התיישנו היינות על משקעיהם משך שמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. על הממסך הסופי (60% רוסאן ו 40% מרסאן) הוחלט רק בתום תקופת היישון. בכדי לשמר את אופיו המורכב ואת החומציות הטבעית הגבוהה שבו, היין לא עבר כלל תסיסה מאלולקטית.

 

ליין גוף מלא ועשיר, חומציות טובה ומאוזנת וסיומת ממושכת. בטעימתו מרגישים בטעמי הדרים מובהרים לצד ארומות פרחוניות. ישתדך היטב למנות ראשונות מהמטבח הים תיכוני ועיקריות של דגים, עוף ופירות ים. מיין זה הוכנו 6270 בקבוקים ממוספרים בלבד. מחיר מומלץ לצרכן: 149 ש"ח

 
רקנאטי ספיישל רזרב אדום
רקנאטי ספיישל רזרב אדום צילום: שלמה שהם

ספיישל רזרב אדום 2011

שנת 2010 לא ראתה ספיישל רזרב אדום מיקב רקנאטי, בגלל מזג אויר חם מאוד, שעל פי הייננים לא הניב פרי מספיק טוב ליין הדגל של היקב. בשנת 2011 התנאים הבשילו ליצירת יין מתאים, וצוות היינים החליט לשלב בו ענבי קברנה סוביניון מכרם קדיתא למרגלות הר מירון, ענבי סירה ומרלו המגיעים שניהם מכרם מנרה, פטיט סירה מגפנים בוגרות בעמק יזרעאל ומעט קריניאן מכרם הבעל בהרי יהודה.

 

במהלך חודשי ההתיישנות הראשונים בחביות נשמרת תוצרת כל כרם בנפרד. עם סיום הרכבת הממסך הוחזר היין לחביות להשלמת תקופת התיישנות של 18 חודשים בחביות חדשות מעץ אלון צרפתי (משומשות בלבד), במהלכה היין משתבח ומתעדן. על מנת לשמר את טעמיו הייחודיים בוקבק היין לאחר סינון גס בלבד והוא מוכן לשתייה כבר כעת, אולם יתיישן היטב בבקבוק במהלך העשור הקרוב.

 

למרות השהות הארוכה בחבית, היין מצליח להתבלט עם הרבה פרי אדום וסגול בטעימתו. ניחוחות העשן והתבלינים האופיניים ליישון נשארים ברקע, ולמרות שהיין יתיישן היטב בשנים הקרובות, אפשר גם היום לשתותו בהנאה. יתאים למנות בשר או דגים על הגריל, תבשילי קדירה ועוד מהיין יוצרו 20,000 בקבוקים. מחיר מומלץ לצרכן: 195 ש"ח.

 
מימין: אספרו, DNA ובלק טוליפ החדשים
מימין: אספרו, DNA ובלק טוליפ החדשים צילום : יח"צ
 

יקב טוליפ חוגג עשור של פעילות ומשיק שלושה יינות אדומים

 

יקב טוליפ הממוקם בכפר תקווה, שבקריית טבעון, מציין השנה עשר שנים להקמתו. במסגרת ציון המאורע השיקו ביקב שלושה יינות אדומים, שניים מהם בסדרות חדשות:

 

טוליפ אספרו 2011

יין שנולד מתוך רצון לעשות בלנד חופשי, ללא זן דומיננטי כלשהו, אשר יתאים בצורה הטובה ביותר לאוכל. היין מורכב מ:55% סירה (כרם גלעד - כפר יובל), 30% קברנה פרנק (כרם ניר - מושב מטע), 15% מרלו (צובה). לאחר בציר, מיון ותסיסה מבוקרת התיישנו מרכיבי היין 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

 

היין שהתקבל יחסית קליל בהשוואה ליינות קודמים של היקב, מתאים לשתייה כבר היום ומאופיין בגוף מלא, ארומות של פירות יער בשלים בתוספת עץ קלוי, ויתאים למגוון מנות, מפסטות ועד מנות בשרים צלויים. 6000 בקבוקים, מחיר: 89 ש"ח.

 

2011 Creation DNA

יין חדש בסדרה חדשה שמסמלת את מקום היצירה והדמיון החופשי של יינן היקב דוד בר אילן. ליין נבחרו בקפידה, לאחר כ-12 חודשי התיישנות, חביות אשר ייצגו באופן מלא כל חלקה וחלקה מחלקות היקב ואשר השילוב ביניהן נתן את היין המעניין והמרשים ביותר. סה"כ התיישן היין בחביות כ-18 חודשים.

 

להכנת היין עורבבו להם: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטיט ורדו, סירה ושיראז, ומעט מאוד סוביניון בלאן וגוורצטרמינר. התמהיל המדויק התקבל לאחר יותר מיומיים של בדיקת ממסכים שונים על ידי היינן וצוות היקב.

 

היין שהתקבל בעל צבע בורדו עמוק, עם ארומות בולטות של דבדבנים, שזיפים ונוכחות של תבלינים חמים כקינמון ופלפל אנגלי. גוף מלא, מאוזן ובעל סיומת ארוכה. 2600 בקבוקים, מחיר: 210 ש"ח.

 

בלאק טוליפ Black Tulip 2010

 

יין הדגל של יקב טוליפ מבציר 2010 הינו ממסך בורדולזי של ענבי קברנה סוביניון (62%) מהגליל העליון והרי יהודה, בתוספת מרלו (22%), קברנה פרנק (10%) ופטיט ורדו (6%) - מאזור הרי יהודה.

 

לאחר בציר, מיון סלקטיבי, תהליך תסיסה מבוקר היין יושן 30 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

 

היין שהתקבל בעל גוף מלא ועשיר עם סיומת ארוכה וחלקה. בטעימתו ניתן להבחין בארומות של שזיפים בשלים, פטל ודובדבן שחור, טבק ואגוז מוסקט. יתאים לתבשילי קדירה בשרניים. 5800 בקבוקים, מחיר: 185 ש"ח.

 
 

יקב טפרברג מוציא לשוק שני מבעבעים חדשים

 
ברוט 2012 ומוסקטו 2013 של טפרברג
ברוט 2012 ומוסקטו 2013 של טפרברג צילום: יח"צ

טפרברג מוסקטו לבן 2013

יין לבן מתוק מבעבע המופק מ-100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני מכרם שפלת יהודה. הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות ונכנסו מייד לסחיטה עדינה, ולאחר תהליך הצלילה הועבר להתססה במיכל לחף, המאפשר שימור הגז שנוצר במהלך התסיסה.

 

היין שהתקבל בהיר וצלול, עם ארומות פירותיות ונעימות. עם תכולת אלכוהול נמוכה, הוא יתאים להגשה גם לחובבי יין מתחילים, לצד מנות אירוח קלילות כגון מתאבני דגים נאים או לצד קינוחים כגון עוגות גבינה אפויות. מומלץ להגיש קר. מחיר: 35 ש"ח.

 

טפרברג ברוט 2012

יין לבן מבעבע יבש, המורכב מ: 90% ענבי שרדונה ו-10% פרנץ קולומבר מכרם מבוא חורון. תירוש הפרי צונן וסונן ולאחר מכן הותסס בטמפרטורה לבוקרת לקבל יין לבן יבש. לקראת התסיסה השנייה הועבר היין למיכל לחץ אטום. לצורך התסיסה השנייה הוספנו ליין הראשוני מעט סוכר ענבים ושמרים והחלה התסיסה האלכוהולית השנייה במיכל הלחץ עד לקבלת דרגת היובש הרצויה. היין המשיך להתבגר במיכל על גבי משקעי השמרים של התסיסה השנייה למשך 3 חודשים.

 

היין שהתקבל בעל ירקרק בהיר וצלול , עם ארומות של טוסט מבריוש משובח, מעט נקטרינות ותחושה חמאתית. בפה היין פריך, רך ועגול עם בעבוע כיפי ומרענן.מומלץ להגישו קרכאפרטיף לפני הארוחה או עם תותים בקצפת. מחיר : 69 ש"ח.

 

חדש מיקב דלתון: קברנה סוביניון רזרב 2011

 
קברנה רזרב יקב דלתון
קברנה רזרב יקב דלתון צילום: יגאל עמר

יין אדום יבש אשר הפרי עבורו הגיע מ- 3 חלקות מובחרות של קברנה סוביניון באזור מרום הגליל. 

 

עונת 2011 התאפיינה במזג אוויר קריר מהממוצע ובהבשלה איטית ומאוחרת יחסית ברוב החלקות. כל אחת מהחלקות נבצרה ועברה תהליך ויניפיקציה (מיון, ריסוק, השריה, תסיסה מבוקרת וסינון) בנפרד. היינות יושנו בחביות אלון בנפרד כשנה ולאחר הרכבת הממסך יושן היין ארבעה חודשים נוספים.

 

היין שהתקבל בעל צבע סגול עמוק, ולאחר מזיגתו לכוס מנדב ארומות של שזיף בשל, עם ירקרקות אופיינית, עשבי תיבול ים תיכוניים ותבליני בהרט. ישתדך היטב למנות טלה עסיסיות ולקדירות עם בשרים מעושנים. מחיר: 119 ש"ח.

 

חדש מיקבי רמת הגולן: חרמון מוסקטו מבציר 2013

 
מוסקטו רמת הגולן
מוסקטו רמת הגולן צילום: יח"צ

יין לבן מתוק בעל חוזק אלכוהול נמוך, מרענן וקל לשתיה, בסגנון המוסקטו ד'אסטי (MOSCTO D'ASTI) מאזור פיאמונטה, שבאיטליה.

 

הייו מופק מענבי מוסקט קנלי, אשר גדלו בכרם גשור ובכרם רמת מגשימים בדרום רמת הגולן. כבכל שנה, ענבי מוסקט קנלי הם הראשונים להיבצר וכך מתאפשרת יציאתו לשוק של יין זה כבר במהלך שנת הבציר. תירוש הענבים עבר תסיסה קרה במיוחד, שהופסקה בשלב מוקדם יחסית, וכך התקבל יין קינוח ארומטי ומבעבע קלות.

 

הר חרמון מוסקטו 2013 עמוס הניחוחות פרי רענן, כמו אננס, ליצ'י ורמיזות לדבש. היין מבעבע קלות ובעל מתיקות קלילה. מומלץ למזיגה לצד מנות קינוח כמו טארט פרות וקרם פטיסייר או פנה קוטה מבושמת. מחיר: 39 ש"ח.

 

 
סרו אניון קריאנזה
סרו אניון קריאנזה צילום: יקב אולארה

יין מריוחה ביבוא חברת הכרם נכנס לרשימת המשתלמים ביותר בעולם

 

סרו אניון קריאנזה, של יקב אולארה מאזור ריוחה בספרד, נבחר על-ידי עורכי אתר wine-searcher.com, מנוע החיפוש הפופולארי ביותר בעולם בתחום היין, להיכנס לרשימת היינות בעלי התמורה לכסף הטובה ביותר. גולשי האתר בחרו בו כיין הטוב ביותר בהשוואה למחיר ביינות שמחירם נע סביב 10$. היין משווק בישראל על ידי חברת הכרם.

 

ריוחה קריאנזה סרו אניון מבוסס על זן הטמפרניו (80%) ומתיישן בחביות 14 חודשים. זהו יין רך, עתיר ניחוחות של אוכמניות בשלות וסיגאר עם רמז לליקריץ. בחך, היין מאוזן עם סיומת ארוכה. ניקוד ופרסים נוספים של היין: דיקנטר - חמישה כוכבים; דיקנטר וורלד וויין אוורדז - גביע בינ"ל; IWSC - מדליית כסף. מחירו בארץ: 61 ש"ח.

 

 
סומלייה 2014
סומלייה 2014 צילום : דייויד סילברמן
 

עשור לתערוכת היין "סומלייה"

 

Sommelier 2014, התערוכה המקצועית של ענף היין והמסעדות, חוזרת להיכל התרבות בתל אביב, ותתקיים בימים שלישי-רביעי, 8-7 בינואר.


מועד התערוכה נקבע לחודש ינואר שיהפוך לחודש הרשמי בו תתקיים התערוכה גם בשנים הבאות. בנוסף למציגים מקרב תעשיית היין הישראלית, היא תסוקר על ידי עיתונאי יין בכירים מחו"ל, שהגיע בעקבות הזמנת יוזמי התערוכה,סטודיו בן עמי, ומכון הייצוא הישראלי. 

תערוכת Sommelier היא התערוכה הגדולה ביותר מבחינת כמות היקבים המציגים בה. במסגרת התערוכה יוצגו המגמות והחידושים בעולם היין הישראלי, הן מבחינת הייצור המקומי והן מבחינת היבוא.

התערוכה מיועדת לקהל מקצועי בלבד :
מסעדנים, שפים, מלצרים וברמנים, מלונאים, קניינים וסיטונאים, בעלי חנויות יין, בעלי מעדניות, קייטררים ועוד. הרשמה מוקדמת לקהל מקצועי בקישור הבא: www.reg.co.il/sommelier2014

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.