מתכון לעוגיות ערמונים טבעוניות

 
עוגיות ערמונים טבעוניות
עוגיות ערמונים טבעוניות צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 09:40 05/12/2013
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט מנסה לזרז את החורף עם מתכון לעוגיות ערמונים פריכות, מתפוררות ונמסות בפה, בטעם עדין אבל דומיננטי של ערמונים, חוץ מזה שהן גם טבעוניות ובכלל לא דורשות הרבה עבודה

 
 
 
 
 

הם הגיעו! אמנם עדיין חם בחוץ אבל יש כבר ערמונים ראשונים בחנויות, והעוגיות האלה כל כך טעימות שבכלל לא צריך סיבה כדי להכין אותן. ואולי אם המוני אנשים בכל רחבי הארץ יכינו עוגיות ערמונים, אולי החורף ישתכנע ויבוא גם.

 

עוגיות פריכות, מתפוררות ונמסות בפה, בטעם עדין אבל דומיננטי של ערמונים.

 

בלי הרבה עבודה, טבעוניות, טעימות באותה מידה גם עם ערמונים קנויים בוואקום (כי למי יש באמת כוח לקלות ערמונים בתנור?)

 

לכו על זה, דצמבר כבר כאן.

 

מבוסס על המתכון של המופלאה סמיט'ן קיצ'ן עם כמה שינויים שלי.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15-25 דקות (תלוי אם קולים את הערמונים או קונים מוכנים) | זמן כולל: חצי שעה - שעה | כמות: 30 עוגיות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

200 גרם ערמונים קלופים קלויים ונקיים (כוס מלאה ודחוסה) או 1/2 קילו ערמונים עם קליפה


120 גרם שמן קוקוס (או חמאה)


2 כפיות תמצית וניל


1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)


1/4 כפית קינמון


1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)


1/4 כפית מלח


1 כוס קמח כוסמין + 1/2 כוס קמח רגיל (או 1/2 1 כוסות קמח רגיל)


 

לאחר האפייה: 

 

1/2 כוס אבקת סוכר לגלגול (מה שנשאר בשקית של ה-100 גרם יספיק) + 1/4 כפית קינמון, מעורבבים בקערה קטנה


 
 

אופן הכנה:

  • קליית הערמונים: מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • עם סכין חדה חותכים איקס קטן על גבו של כל ערמון.
  • מניחים את הערמונים על תבנית עם נייר אפייה עם האיקס כלפי מעלה.
  • קולים כ20-30 דקות עד שהערמונים משחימים והקליפה מתחילה להתקפל בחיתוך (תוציאו אחד ותפתחו אם אתם לא בטוחים, רק בזהירות, זה חם מאוד).
  • כשהערמונים מוכנים - שוברים ומקלפים אותם ומוצאים את ה"בשר" לקערה.
  • ניתן להשתמש במקום בשתי חבילות של ערמונים מוכנים. 

 

 
עונת הערמונים כבר כאן
עונת הערמונים כבר כאן צילום : אפרת ליכטנשטט
 
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מניחים את הערמונים במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים קטנים.
  • מוסיפים את שמן הקוקוס או החמאה ואת הוניל - וטוחנים עד שהעיסה אחידה.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר והתבלינים ושוב מערבבים לאחידות.
  • מוסיפים את הקמח וטוחנים שוב (כדאי לנקות מידי פעם את דפנות המעבד בעזרת מרית כדי שלא ישארו חלקים לא מעורבבים).
  • מוציאים את הסכין ממעבד המזון (לשם הזהירות) ומתחילים לגלגל כדורים בקוטר 3-3.5 ס"מ. זה בסדר אם התערובת נראית לכם פירורית מדי, קחו חופן פירורים ביד והוא יתאחד בקלות לעוגיה.
  • מסדדרים את העוגיות על תבנית האפייה. העוגיות לא תופחות כמעט באפייה ולכן לא צריך להשאיר רווחים, כל העוגיות צריכות להכנס על מגש אחד.
  • אופים 13 דקות על טורבו ולא דקה יותר. הרימו עוגיה אחת, אם התחתית שלה זהובה - הן מוכנות. גם אם המרקם בפנים נראה לא מוכן, ככה זה אמור להיראות. אם תאפו אותן יותר מידי תקבלו עוגיות קשות ויבשות
  • צננו את העוגיות כחמש דקות ואז גלגלו כל עוגיה חמימה בקערה של אבקת סוכר וקינמון.
  • צננו לחלוטין לפני שתשמרו בקופסא אטומה. מעל יומיים לשמור בקרור.

 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת

הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלו:

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

עוגיות לימון פריכות

עוגיות טופי שוקולד

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.