מתכון לתבשיל אסאדו וירקות שורש על מצע ניוקי

 
תבשיל אסאדו וירקות שורש על מצע ניוקי
תבשיל אסאדו וירקות שורש על מצע ניוקי צילום: איל קרן
 

שף מסעדת Meat And Wine Co, ניר רונן, משתף אותנו במתכון מעולה לתבשיל אסאדו וירקות, על מצע של ניוקי טרי וביתי שמכינים בקלות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: כשעתיים וחצי | כמות: 8-10 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

1 קילו בשר אסאדו ללא עצמות, חתוך לקוביות גדולות


2 גזרים


2 בצלים


1 שורש סלרי


2 פלפלים אדומים


2 פלפלים ירוקים


5 שיני שום


2 כפות פפריקה מתוקה


3 ענפי טימין


2 עלי דפנה


מלח ופלפל, לפי הטעם


2 כוסות יין אדום



לניוקי:

 

1 קילו תפו"א אדום


300 גרם קמח


1 ביצה


מלח ופלפל, לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • חותכים את הירקות לקוביות.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים עם שמן זית, לאחר שמזהיב מוסיפים את הירקות הקצוצים.
  • מטגנים בסיר את הירקות כ-5 דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד 5 דקות.
  • מוסיפים את הפפריקה, הטימין, עלי הדפנה ולאחר מכן מכסים את הכל ביין האדום.
  • ברגע שהיין רותח מנמיכים את האש מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי - שעתיים. מידי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים בסיר במידה ונגמרו הנוזלים מוסיפים מעט מים.
  • לאחר הבישול מוודאים שהבשר רך.

הניוקי:
  • אופים בתנור את תפוחי האדמה עם הקליפה כ-40 דקות.
  • מקלפים, מועכים לפירה ומטבלים.
  • מוסיפים את הביצה וכחצי מכמות הקמח, מערבבים וממשיכים להוסיף בהדרגה את הקמח עד לקבלת מרקם של בצק.
  • מגלגלים לצורה של נקניק דק וחותכים באורך של 2 ס"מ.
  • מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צף. זה הסימן שהניוקי מוכן.
  • לפני ההגשה מטגנים את הניוקי במחבת עם שמן זית עד שיקבל צבע זהוב.
  • מסדרים את הניוקי בצלחת.
  • מוזגים מעל את התבשיל.

 

המתכון באדיבות שף מסעדת Meat And Wine Co, ניר רונן

עוד מתכונים עם בשר:

תבשיל בקר ומבחר קטניות

ביף בורגיניון

רוסט של אנטריקוט עם בצלים ושום

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.