מתכון למרק עדשים שחורות ופפריקה מעושנת

 
מרק עדשים שחורות ופפריקה מעושנת
מרק עדשים שחורות ופפריקה מעושנת צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 08:59 12/12/2013
שי טנא

מרק משגע של עדשים שחורות, עם מלא ירוקים, משביע ומחמם. תוספת הפפריקה המעושנת נותנת טעם מיוחד ומעושן, והעדשים השחורות תורמות את טעמן העדין והמיוחד

 
 
 
 
 

"עדשים שחורות - קוויאר לעניים". 

 

עדשים שחורות הן העדשים הקטנות ביותר, הן נראות כמו נקודות קטנות. עדיפותן על שאר סוגי העדשים היא בהיותן קשות יותר ולכן מתפרקות פחות בבישול. הן מתפקדות מעולה במרקים וטעמן עדין ומיוחד.

 

אפשר למצוא עדשים שחורות בעיקר בחנויות טבע או על מדפי האוכל האורגני בסופרמרקט.

 

לצמחונים שבינינו, תבשיל הכולל עדשים שחורות הוא תחליף מצוין לבשר שכן תכולת החלבון הגדולה של העדשים (כ-26%) לעומת שיעור השומן הנמוך שלהן הופכים אותן למקור מזין לחלבון.

 

המרק הוא מרק מלא ירוקים , משביע ומחמם. תוספת הפפריקה המעושנת נותנת את הטעם המעושן המיוחד שלרוב אנחנו מקבלים מטיגון מוקדם של חזה אווז או של בייקון.

 

ליצירת מרק עם מרקם מעניין ניתן לטחון חצי מהמרק ולהחזיר חזרה לסיר.

 

בשבוע שעבר הכין לנו שי עוף עם חצילים ועגבניות

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: כשעתייים | כמות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

300 גרם עדשים שחורות, מושרות למשך לילה במי ברז


1 בצל, קצוץ


4 שיני שום, כתושות


צרור כוסברה, קצוץ


כף רסק עגבניות


1 גזר, מגורד


5 גבעולי טימין


כף פפריקה מעושנת (כדאי שתהיה איכותית)


2 כפות מיץ לימון


2 כפות שמן


מלח ופלפל, לפי הטעם


1/2 2 ליטר מים


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר עמוק עם השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והטימין.
  • מוסיפים את הפפריקה (נזהרים שלא תישרף) ומוסיפים את הרסק, השום ומיץ הלימון. מערבבים היטב ומוסיפים את המים והעדשים.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים על אש בינונית למשך כשעה וחצי עד לריכוך העדשים. חשוב לערבב מידי פעם כדי למנוע הדבקות של המרכיבים בתחתית הסיר.

 

שי טנא הוא שף מסעדת כובשים - הכובשים 48, תל אביב

מחפשים עוד מתכוני מרקים? הנה כמה שיחממו אתכם:

מרק מיניסטרונה

מרק אפונענע טבעוני

מרק פטריות מלך היער

 

 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.