מתכון למרק קישואים קרמי

 
מרק קישואים קרמי - הפיתרון לסערה
מרק קישואים קרמי - הפיתרון לסערה צילום: אפרת ליכטנשטט
 

אז החורף סופית כאן, ואפרת ליכטנשטט מפנקת אותנו עם מרק קישואים קרמי בתיבול ארומטי ומיוחד הכולל: קארי, קינמון, כורכום, כמון ועוד. הפתרון האולטימטיבי לסערה המשתוללת בחוץ

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: כ-6 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

2-3 כפות שמן זית


כפית חמאה (לא חובה)


2 בצלים גדולים


קילו קישואים או זוקיני (7-8 יחידות)


דלעת, 200-300 גרם (את הדלעת אפשר להחליף בתפו"א או דלורית)


כ-1 ליטר מים


 

תבלינים (אפשר להוסיף ולגרוע לפי הטעם):

1/4 כפית כורכום


1/4 כפית כמון


1/2 כפית קארי (אני משתמשת באבקת קארי הודי של תבליני פרג)


1/4 כפית קינמון


כפית סוכר


4 שיני שום קצוצות


כפית מלח


1/2 כפית פלפל


זרזיף חומץ בן יין


 

 

 
זה התיבול שלי
זה התיבול שלי צילום : אפרת ליכטנשטט
 

אופן הכנה:

  • מקלפים ופורסים את הבצל לטבעות דקות.
  • שוטפים את הקישואים וחותכים לחתיכות גדולות.
  • חותכים את הדלעת לקוביות גדולות.
  • מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר גדול.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים/מאדים כ-10 דקות עד להתרככות.
  • אם הבצל מתחיל להישרף מוסיפים כמה כפות מים.
  • כשהבצל זהוב ורך מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב כדקה-שתיים, עד שכל הבית מתמלא ניחוחות וכל התבלינים "נפתחים".
  • מוסיפים את הקישואים והדלעת ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים (עד לגובה הירקות) ומבשלים כארבעים דקות או עד שהקישואים והדלעת רכים מאד.
  • מרסקים את המרק עם בלנדר מוט עד שהוא קרמי ואחיד, מוסיפים מלח ופלפל אם יש צורך.
  • קולים פרוסת לחם שיפון מלא בטוסטר, חותכים לקוביות ומקשטים את המרק.

 
למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת

הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

והנה עוד כמה מתכוני מרקים:

מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם פטריות פורצ'יני

מרק בצל וכרישה

מרק כרובית חלבי

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.