מתכון לעוגת מוס תות גבינה

 
בואו נקנה רק תותים!
בואו נקנה רק תותים! צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:59 12/12/2013
חיה אילונה דר

כמה חיכינו להם והשם שוב כאן איתנו - התותים האהובים. חיהל'ה חוגגת איתנו את שובם עם עוגת החלומות - עוגת מוס גבינה ותותים עם תחתית של עוגיות אוראו וזיגוג של מחית תות, פשוט מושלם!

 
 
 
 
 

סוף סוף עונת התותים החלה, ואני כחובבת תותים מושבעת מתחילה לחגוג.

 

בשבוע שעבר הזדמנתי לשוק מחנה יהודה בירושלים וראיתי ערימות של תותים אדומים ומפתים שקרצו לי, קניתי לי סלסילה ומיד הראש החל לקדוח מה להכין מהם. החלטתי בשניות שחלקם ייטחן למחית, והיתר ישמש אותי להכנת מוס תותים עם גבינה, וכאשר אני מתכננת משהו אני כבר מצליחה לחוש את הטעם בפה, וכך קרה גם הפעם.

 

הערה: אני ממליצה לגולשים אשר מכינים את המתכונים שלי להצטייד במשקל דיגיטלי למטבח ומדחום לבישול ואפייה, הם המסייעים לדיוק החשוב כל כך באפייה. בכל מקרה תמצאו טבלת המרה בסוף המתכון.

 

>> בשבוע שעבר הכינה חיה'לה מאפה פסטה פטריות וגבינות מוקרם

 

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 4 שעות | תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לתחתית:

 

170 גרם עוגיות אוראו


100 גרם חמאה רכה


 

למוס:

 

80 גרם חלבונים (כ-3 חלמונים מביצים גודל L)


80 גרם סוכר (4 כפות מידה)


200 גרם גבינת שמנת


250 גרם גבינה לבנה 9%


3/4 כוס סוכר


2 כוסות תותים טחונים


14 גרם אבקת ג'לטין (שקית)


250 גרם שמנת מתוקה


 

לזיגוג התות:

1/4 כוס סוכר


כף ג'לטין


2 כוסות תותים טחונים


2 כפות מים


 

לקישוט:

 

250 גרם שמנת מתוקה


כף אבקת סוכר


 

שקף בגובה ובקוטר התבנית


מדחום לבישול ואפייה


 
 

אופן הכנה:

  • מהדקים את השקף לתבנית.

התחתית:

  • שמים את העוגיות והחמאה במעבד מזון וטוחנים דק.
  • מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים למקרר.

המוס:

  • ממיסים את החלבונים והסוכר על בן מארי עד לחום של 60 מעלות.
  • מעבירים לקערת הקצפה ומקציפים למרנג כ-5 דקות.
  • מערבבים בקערה את הגבינות והסוכר.
  • שמים בסיר על האש את רסק התות, מוסיפים את הג'לטין וממיסים. מצננים את התערובת.
  • מערבבים את תערובת התות עם הגבינות.
  • מוסיפים את המרנג בתנועות קיפול.
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ומקפלים לגבינות.
  • מכניסים לייצוב למקרר לשעתיים.

הזיגוג:

  • ממיסים בסיר את הסוכר, המים ומחית התות.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב עד המסה. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • יוצקים את הזיגוג על המוס המקורר והיציב.
  • מכניסים למקרר לייצוב של שעה לפחות.

 

הקישוט:

  • מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצף יציב.
  • מקשטים את העוגה בעזרת שקית זילוף וצנטר כוכב גדול כיד הדימיון.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.