מתכון לחצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך

 
חצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך
חצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך צילום: קרן ביטון כהן
 

המדור האהוב של אירמה קזר "נגיסות גיאורגיות" חוזר אלינו והפעם עם מתכון למנה ראשונה מופלאה של חצילי בייבי ממולאים בממרח המפורסם של גיאורגיה - ממרח אגוזי מלך משגע

 
 
 
 
 

הפעם אני חולקת איתכם מתכון לממרח אגוזים המככב בדרך כלל יחד עם המנות הראשונות. ניתן למצוא אותו בכל חבל ארץ בגאורגיה עם שינויים קלים במידת החריפות, המליחות והירק.

 

המטיילים שהיו איתי בגאורגיה וטעמו במסעדות או בבתי המקומיים כבר מכירים את ההבדלים והטעמים, ואלה שטרם נסעו לגאורגיה טעמו מהמנה המדוברת באחת מהסדנאות שלי.

 

הפעם בחרתי למלא חצילי בייבי בממרח המפורסם והתוצאה לפניכם.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 8 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים לחצילי בייבי:


8 חצילי בייבי


שמן תירס או שמן זית


מלח, פלפל שחור



לממרח אגוזי מלך:


2 כוסות אגוזי מלך טחונים דק


2 שיני שום, כתושות


2 בצלים קטנים, קצוצים דק או קצוצים במעבד מזון


1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה דק


2 כפות חומץ תפוחים או יין


1/2 1 כפית כוסברה יבשה טחונה


1 כפית זרעי כוסברה כתושים


1-2 כפות מים מורתחים שהתקררו (במידה ונצטרך לדלל במעט את הממרח)


 

לקישוט:

 

200 גרם גרגרי רימון


 
 

אופן הכנה:

 

חצילי בייבי:

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • שוטפים את החצילים וחוצים כל חציל לאורכו, כך שהגבעול יישאר בשלמותו והחלק העליון ישמש לכיסוי או לתחתית החציל להגשה.
  • מתבלים את החצילים החצויים במלח ופלפל, בוזקים מעל מעט שמן ואופים בתנור למשך כ- 15-20 דקות, בהתאם לתנור.

 

ממרח אגוזי מלך:

  • טוחנים את אגוזי המלך היטב במעבד מזון ומוסיפים מעל את החומץ, לא מערבבים!
  • מניחים את התערובת ללא ערבוב למספר דקות. תפקיד החומץ מלבד התיבול הוא גם "להלבין" את ממרח האגוזים.
  • לאחר מספר דקות מערבבים היטב את האגוזים עם החומץ, אמור להתקבל ממרח בסמיכות כמו של חומוס. אם הממרח לא בסמיכות הרצויה מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים שהתקררו. 
  • לאחר שהתקבלה הסמיכות הרצויה מוסיפים את כל התבלינים, הכוסברה, השום והבצל הקצוץ.
  • טעמי החומץ ותבליני הכוסברה לא אמורים להשתלט על הטעם, אלא לתת עקצוץ קל לממרח, טועמים ומתקנים בהתאם.
  • מקשטים עם גרגרי הרימון.

 
חצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך
חצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך צילום : קרן ביטון כהן
 

אירמה קזר היא שף קונדיטורית ומדריכת טיולים קולינריים לגאורגיה

 

עוד מתכונים של אירמה:

עוגת חלב ציפורים

פשטידת אגוזים גרוזינית

כיסונים במילוי בשר

 
עוד כתבות במדור נגיסות גיאורגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.