מתכון לסופריטו

 
סופריטו, מחמם ומנחם
סופריטו, מחמם ומנחם צילום: דני יורדן
 

השף חסן עלי, שף הבית של מסעדת רג'ינה, משתף אותנו במתכון לתבשיל מנחם ומחמם בבישול ארוך של קציצות עסיסיות עם תפוחי אדמה וחצילים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: כשעתיים וחצי | כמות: 5 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לקציצות:


1 קילו בשר בקר טרי טחון: נתחים של שפונדרה או אונטריב מעורבבים עם כתף טלה טחונה בשילוב שומן כבש (ליה)


מלח ופלפל


מעט כמון


בהרט


300 גרם פטרוזיליה קצוצה


3 בצלים גדולים, קצוצים


 

לתבשיל:


3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות


2 בצלים, חתוכים


300 גרם בצל ירוק, קצוץ


300 גרם פטרוזיליה, קצוצה


2 חצילים, מקולפים, חתוכים קוביות


1/2 קילו עלי תרד שטופים יבשים


 

אופן הכנה:

הקציצות:

  • מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה והבצל עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • יוצרים מהתערובת קציצות עגולות (בגודל חצי אגרוף קציצה).
  • מטגנים את הקציצות בסיר גדול בשמן זית, כחצי דקה מכל צד.

התבשיל:
  • מטגנים את שני סוגי הבצל עד השחמה ומניחים בצד.
  • באותה המחבת (ללא הבצל) מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד שהם משחימים.
  • מטגנים את החצילים בנפרד בשמן עמוק.
  • מסדרים בסיר בישול גדול את המרכיבים בסדר הבא: שכבה של הבצל, שכבה של תפוחי האדמה, שכבה של חצי מכמות עלי התרד.
  • מניחים את הקציצות צמודות אחת לשנייה, מעליהן מסדרים את שאר עלי התרד והחצילים.
  • בין שכבה לשכבה מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים לסיר עד כיסוי, מביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים לאט שעה וחצי - שעתיים.
  • מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

 

חסן עלי הוא שף הבית של מסעדת רג'ינה

מתחם התחנה נווה צדק תל אביב 03-7367474 

 
בתיאבון!
בתיאבון! צילום : דני יורדן
 
 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.