יצאנו לבדוק • הגלידות הטבעוניות של וניליה

 
שלושה טעמים ייחודיים
שלושה טעמים ייחודיים צילום: בועז לביא
 
עודכן 12:03 22/12/2013
מרים מונדרי

רשת הגלידריות וניליה השיקה 3 טעמים חדשים של גלידות טבעוניות. מרים מונדרי טעמה וחזרה עם מסקנה ברורה - טבעונים או לא - רוצו לסניף וניליה הקרוב לביתכם

 
 
 
 
 

כבר ידוע לכל, שאוכל טבעוני משובח וטעים קיים בכל קטגוריה שאפשר להעלות על הדעת. מי שעובר לטבעונות ממש לא צריך לוותר על הנאה מאוכל, ופעמים רבות דווקא אז מתגלה שפע של טעמים חדשים ומצוינים. ועדיין, יש כמה תענוגות שהטבעונות מחייבת פרידה מהם. עד היום מקובל היה לחשוב שגלידה היא אחד מהדברים שטבעונים לא באמת יכולים להנות מהם, אבל כמו במקרים אחרים, גם כאן ההיצמדות למוצרים מן החי אינה הכרחית.

 

היה זה רק עניין של זמן עד שמישהו יקרא תיגר על המוסכמה שגלידה טובה חייבת להתבסס על חלב פרה, וכך הרימה את הכפפה וניליה, שהיא הרשת הראשונה בפריסה ארצית המשיקה טעמים טבעוניים על בסיס חלב סויה, חלב אורז וחלב שקדים.


לכאורה לא מדובר במהפכה, כיוון שסורבה מצוין כבר יש בשפע בכל גלידריה ראויה לשמה, ובין היתר בוניליה עצמה, וברשתות אייסברג ולג'נדה (שמהקיץ האחרון מציעה גם מקפא יוגורט סויה מצוין). סורבה אכן יכול להיות נפלא, קרמי ועשיר, אבל כשמדובר בטעמים לא פירותיים האפשרויות מוגבלות מאוד, ועל הטבעוני המצוי נגזר להסתפק בסורבה שוקולד מריר או סורבה קוקוס. לכן אין פלא שהידיעה על השקת הגלידה הטבעונית החדשה עוררה באז עצום ברשת.

 

כצדקת גמורה הסכמתי לסבול בשביל כולם ולטעום, והשורה התחתונה היא שכל מי שמחבב את עצמו, טבעוני או לא, חייב לרוץ אל הסניף הקרוב של וניליה ולהתייחד עם הפלא.

 

 
חגיגה לחובבי עוגיות הלוטוס
חגיגה לחובבי עוגיות הלוטוס צילום : בועז לביא
 

לשמחתנו, הטבעונית של וניליה רחוקה מאוד מלהוות "תחליף", והמחשבה שהביאה ליצירתה שונה לחלוטין: לא מדובר בסתם גלידה רגילה שסוג החלב הוחלף בה, אלא בגישה שמתייחסת לחומר הגלם בתור מה שהוא, ומצרפת אליו טעמים וחומרים שמתאימים לו ולא לשום דבר אחר.

 

התוצאה היא שלושה טעמים ייחודיים: מחלב האורז הכינו גלידה של וניל, לימון וקינמון; אל חלב הסויה חברו חמאת בוטנים, קוקוס ומולסה; וחלב השקדים צוות לעוגיות ה"לוטוס" הנהדרות.


קוקוס וחמאת בוטנים הם שני מרכיבים די דומיננטיים, שבהחלט יכולים להשתלט על הטעם, אבל בכדור גלידת הסויה הם השלימו אחד את השני בהרמוניה. חלב הסויה, שלעתים תורם טעם לוואי, לא הורגש כלל. מה שכן הורגש יפה הייתה הקרמיות הסמיכה של המקפא.


כמי שלא מחבבת חלב אורז היו לי חששות לגבי הוניל-לימון-קינמון, אבל מהכפית הראשונה הוא התגלה כטעם מושלם. השילוב של הלימון עם הוניל הוא גאוני, וגם כאן הקינמון, שפעמים רבות משתלט על העניינים, נשאר בפרופיל נמוך: מספיק מורגש כדי לתרום אבל לא גונב את ההצגה לרגע. גם כאן אין זכר לטעם החלב עצמו.


כדור השקדים-לוטוס הוא חגיגה לכל מי שאוהב את העוגיות המצוינות הללו ורוצה לפגוש אותן בגרסה קרמית וקפואה. גם כאן המרקם "שמנתי", והטעם מצד אחד מעודן מאוד, ומצד שני עשיר ומלא בניואנסים.

בשלושת הטעמים אפשר להבחין באיכות גבוהה ביותר של חומרי הגלם, מאפיין עקבי של הרשת.

 

הטבעונית של וניליה היא כה מוצלחת, שאין ספק ששאר הרשתות והגלידריות יילכו בעקבותיה, ויש לקוות שבסטנדרט דומה. טבעונים רבים בוודאי ינסו אותה בקרוב, אבל מומלץ לכל חובב גלידה באשר הוא לחגוג עם שלושת הטעמים הנהדרים הללו.

 

מרים מונדרי מתנדבת בפרויקט אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי במסגרת עמותת אנונימוס


לרשימת סניפי וניליה ברחבי הארץ

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.