מתכון לבליני מטוגן במלית בשר בקר וטלה

 
בליני מטוגן במלית בשר בקר וטלה
בליני מטוגן במלית בשר בקר וטלה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:20 24/12/2013
אירמה קזר

אירמה קזר עם מתכון למנה ראשונה שניתן למצוא בכל בית בגיאורגיה - עלי בליני מטוגנים במילוי של בשר בקר וטלה, מוגשים עם רוטב עגבניות מסורתי

 
 
 
 
 

הבליני בגאורגיה מוגש כמנה ראשונה, ממולא במליות שונות.

 

כמעט בכל בית בגאורגיה ניתן למצוא בליני במקפיא, מוכנים לשעת הצורך. 

גם אנחנו, במתכון זה נכין כמות גדולה של עלי בליני, ממולאים בבשר, אשר תוקפא ותוכל לשמש אתכם בשעת הצורך כשמתעורר החשק לבליני חם ומטוגן, או כשמגיעים אורחים במפתיע.

 

הרוטב איתנו נגיש את הבליני הוא רוטב הסאצ'ביילה נשגם הוא נפוץ מאוד בגיאורגיה וניתן למצוא אותו שם כמעט בכל מקום, כיוון שהוא משתלב בצורה נפלאה עם טעמים רבים ובמיוחד עם בשר. מדובר ברוטב מאוד טעים אשר בהחלט יכול להוות תחליף לקטשופ.

 

בשבוע שעבר הכינה אירמה חצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: שלוש שעות וחצי | כמות: 60-70 עלי בליני | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים למלית:


500 גרם בשר בקר, טחון (צלעות)


100 גרם בשר טלה, טחון


2 בצלים, קצוצים דק


3 שיני שום, כתושות


פלפל שחור טחון וגרוס


כוסברה טחונה יבשה


1 צרור כוסברה, קצוצה דק


מלח


 

לבצק הבליני:


10 ביצים


4 כוסות מים


4 כפות שמן


2 כפות וודקה


1/2 כפית מלח


3 כוסות קמח מנופה


 

לרוטב:

 

3 כפות רסק עגבניות איכותי


1/2 1 כוסות מים מורתחים שהתקררו


1 כף תמרינדי


2 כפיות כוסברה יבשה טחונה


1/4 כפית זרעי כוסברה כתושה


¼ צרור כוסברה טריה קצוצה דק


פלפל שחור טחון


מלח


1/2 כפית סוכר


 

 
 

אופן הכנה:

 

המלית:

  • מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה יפה.
  • מוסיפים את שני סוגי הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית.מערבבים את הבשר ומפוררים אותו היטב עם כף או מזלג.
  • לאחר שהבשר מטוגן קלות והנוזלים התייבשו מוסיפים את השום הכתוש, הכוסברה הטרייה והיבשה, פלפל ומלח.
  • בודקים תיבול ומקררים את המלית.

 

הבצק:

  • מנפים את הקמח בקערה גדולה.
  • מקציפים במיקסר את הביצים לקצף תפוח ובהיר ואחר כך מוסיפים את הוודקה, השמן, המלח והקמח.
  • לאחר הטמעת הקמח מוסיפים את המים ולא לפני (אחרת יווצרו גושים).
  • מכניסים את הקערה למקרר לשעתיים לפחות לקירור.

 

הטיגון הראשון:

  • משמנים פעם אחת מחבת נון סטיק (מונעת הידבקות) בקוטר 20 ומחממים על אש בינונית.
  • יוצקים באמצעות מצקת קטנה מתערובת הבצק על המחבת החמה והמשומנת ומנערים את המחבת כך שהבצק יתפרס על שטח פנים המחבת. אם יש יותר מדי בצק שופכים לקערה אחרת ואם חסר מוסיפים מעט.
  • עלה הבליני מוכן במהירות - כמה שניות לאחר שנוצרות הבועות העלה מוכן. מטגנים את הבליני רק מצד אחד.
  • מניחים את הבליני על צלחת ישירות מהמחבת (לא מוציאים עם תרבד, אלא פשוט הופכים את המחבת על הצלחת והעלה "נופל" על הצלחת).
  • ממשיכים לטגן את שאר העלים על גבי המחבת, אין צורך לשמן את המחבת שוב, וממשיכים להעביר את העלים המוכנים לערימה כל הצלחת (לא לדאוג - הם לא נדבקים).

 

הרכבת הבליני והטיגון השני:

  • לאחר שמלית הבשר התקררה לוקחים עלה בליני כך שצידו הנקי והלבן פונה לכיוון המשטח.
  • מפזרים בערך כף וחצי מהמלית כ- 2 ס"מ פנימה מקצה עלה הבליני.
  • מגלגלים את העלה סיבוב אחד, אוספים את שולי העלה פנימה וממשיכים לגלגל. (אם קוטר הבליני שלכם גדול יותר אז כדאי לקחת כמות גדולה יותר של מלית).
  • מחממים מחבת עם שמן לטיגון (לא טיגון עמוק) ומניחים את הבליני עם התפר כלפי למטה, מטגנים עד להזהבה והופכים לטיגון בצד השני.

 

שימוש והקפאה:

  • ניתן להקפיא את הבליני לאחר שלב המילוי (מבלי לטגן בשנית) עם הפרדה באמצעות ניילון או נייר אפיה ולהקפיא לפי מנות.
  • ניתן כמובן למלא במליות שונות כמו תפוחי אדמה, גבינות ופטריות.

 

רוטב הסאצ'ביילה:

  • מערבבים בסיר על אש בינונית את כל החומרים היטב, עד שמתקבל רוטב דליל (במרקם של טחינה).
  • מגישים לצד הבליני המטוגנים.

 

 
בליני מטוגן במלית בשר בקר וטלה
בליני מטוגן במלית בשר בקר וטלה צילום : קרן ביטון כהן
 

אירמה קזר היא שף קונדיטורית ומדריכת טיולים קולינריים לגאורגיה

 

עוד מתכונים של אירמה:

עוגת חלב ציפורים

פשטידת אגוזים גרוזינית

כיסונים במילוי בשר

 
עוד כתבות במדור נגיסות גיאורגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.