מתכון לאוסובוקו טלה

 
קדירת בשר מפנקת ועשירה
קדירת בשר מפנקת ועשירה צילום: קרן ביטון כהן
 

שי טנא מפנק אותנו עם מתכון לקדירת בשר עשירה הכוללת אוסובקו טלה בבישול ארוך עם טעמים של קינמון וסילאן, שמתאימה לארוחות משפחתיות חגיגיות או סתם כשמתחשק לכם להתפנק

 
 
 
 
 

אוסובוקו, שהוא למעשה השוק של הטלה, הוא נתח מדהים לבישול ממושך.

 

בבחירת הנתחים בביסטרו ה"כובשים"(וגם למכינים בבית) אנחנו מקפידים לרכוש טלה צעיר שכן טעמו מעודן יותר מבשר הכבש הבוגר.

 

לנתח הנהדר הזה אנו מצרפים במנה את השותף האולטימטיבי של בשר הכבש, הקינמון, ביחד עם הסילאן שמוסיף מתיקות לתבשיל (בדומה לטכניקת הכנה של חמין).

 

לקדרה מוסיפים גם מנגולד - ירק בעל ערך תזונתי גבוה עם טעם עמוק של אדמה, ויחד איתו מתקבלת קדירת בשר עשירה ומפנקת שמתאימה לארוחות משפחתיות חגיגיות או סתם כשמתחשק לכם להתפנק בבית.

 

את ההכנה מתחילים בקימוח הבשר ו"סגירה" שלו בתוך הסיר. את המשך הבישול ניתן לעשות על הכיריים או להכניס לתנור בטמפרטורה נמוכה לבישול ממושך.

 

>> בשבוע שעבר הכין לנו שי פרגיות בקארי ירוק וירקות כתומים

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: כשעתיים ורבע | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

3 כפות שמן


4 יחידות אוסובוקו טלה


חבילת עלי מנגולד (נקי מהגבעול הלבן וחתוך גס)


2 בצלים חתוכים גס


1/2 כפית קינמון


3 כפות סילאן


כף מיץ לימון


1/2 כוס יין לבן


1/2 כוס קמח מלא


מלח ופלפל


 
 

אופן הכנה:

  • מקמחים את הבשר.
  • מחממים סיר רחב עם השמן, מכניסים פנימה את הבשר המקומח וצורבים אותו עד הזהבה.
  • מוציאים את הבשר מהסיר ומטגנים את הבצל והמנגולד כ-7 דקות על אש בינונית. חשוב לערבב כל הזמן.
  • מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
  • לאחר כדקה מוסיפים את היין, מיץ הלימון, וההקינמון.
  • מחזירים את הבשר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מגישים עם איזו תוספת שרוצים - אורז, פירה וכו'.

 

שי טנא הוא שף מסעדת כובשים - הכובשים 48, תל אביב


מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

סופריטו

תבשיל בקר ומבחר קטניות

כבדי עוף ברוטב יין אדום

 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.