לשנה תוססת • סקירת יינות מבעבעים

 
מימין: ירדן רוזה רמת הגולן, תבור 563, ברוט פרייבט קולקשן, ברוט טפרברג
מימין: ירדן רוזה רמת הגולן, תבור 563, ברוט פרייבט קולקשן, ברוט טפרברג צילום: גלעד לרום, יח"צ
 
עודכן 09:30 26/12/2013

ממש בעוד כמה ימים, כשהשעון יראה חצות, מיליונים ברחבי העולם יחגגו את בואה של שנה אזרחית חדשה ואינספור בקבוקים של יינות מבעבעים יפתחו וילגמו בהנאה. לרגל החגיגות סקרנו עבורכם תשעה יינות מבעבעים מהארץ והעולם

 
 
 
 
 

ישראל בבועה • מבעבעים מקומיים

ברוט, סדרת פרייבט קולקשן, יקבי כרמל

מה הסיפור שלו: יין מבעבע יבש ומרענן, הופק מענבי הזנים קולמברד, שרדונה וויונייה, צכרמים בזכרון יעקב והרי יהודה, שנבצרו בבציר מוקדם. לאחר סחיטה עדינה תסס מרבית יין הבסיס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה. חלק מהיין תסס בחביות אלון צרפתי לצורך הוספת מורכבות ומבנה. התסיסה השנייה התבצעה במיכל לחץ ייעודי סגור (Méthode Charmat) וארכה כחודשיים בהם היה היין במגע עם השמרים.

כשטועמים: מבעבע קליל, נעים ולא מחייב. משלב ניחוחות הדרים כליים ופריחת תפוז עם ארומות קלויות. כיפי לשתייה.

יתאים למאכלים כמו: בליני עם ביצי סלמון, גרבלקס, תותים וקצפת. כדאי להגיש קר מאוד.

מחיר: 55 ש"ח.

 

ירדן רוזה 2008, יקב רמת הגולן

מה הסיפור שלו: זו הפעם הראשונה מזה למעלה מ-15 שנים שיקבי רמת הגולן מוציאה יין ורוד מבעבע. יין זה המיוצר מ- 70% ענבי שרדונה ו30% פינו נואר, שגודלו בכרמים הגבוהים בצפון רמת הגולן. היין מיוצר בדקדקנות על פי השיטה המסורתית של אזור שמפאן. שיטה זו כוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שניה בבקבוק. היין עבר יישון של חמש שנים על משקעי השמרים בכדי לפתח את טעמו ומרקמו.

כשטועמים: יין שנותן פייט רציני למקביליו המיובאים (והיקרים יותר), בעל מורכבות של טעמים וריחות שנעה על קשת רחבה מבריוש אפוי חם מהתנור ועד לפטל רענן, אפרסק ואגסים.

יתאים למאכלים כמו: סשימי דג וקרפצ'יו בקר, דגים צלויים וקינוחים מבוססי קרם. להכניס למקרר לילה לפני שפותחים.

מחיר: 140 ש"ח.

 

562 לבן, יקב תבור

מה הסיפור שלו: יין מבעבע לבן ויבש הנקרא 562 לפי גובהו במטרים של הר תבור. מופק מענבי שרדונה (80%) וקברנה סוביניון (20%) - הרכב קלאסי של בלאן דה-נואר. הענבים מהם הופק היין גדלו בכפר תבור ונבצרו ברמת הבשלה נמוכה בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות והאשכולות נסחטו שלמים. יוצר אף הוא בשיטת Charmat ועל כן יוצר בכמויות קטנות מאוד.

כשטועמים: יין פירותי וקליל עם ארומות של שדות בר פורחים ורמז של גויאבה, בעבוע עדין ותחושה נעימה בפה.
יתאים למאכלים כמו: קנלוני תרד וריקוטה, מרק וישיסואז. כדאי להגיש קר ככל האפשר.

מחיר: 53 ש"ח.

 

ברוט 2012, יקב טפרברג

מה הסיפור שלו: יין לבן מבעבע יבש, המורכב מ: 90% ענבי שרדונה ו-10% פרנץ קולומבר מכרם מבוא חורון. תירוש הפרי צונן וסונן ולאחר מכן הותסס בטמפרטורה מבוקרת לקבל יין לבן יבש. את הבעבוע שבו קיבל בזכות טיפול בשיטת שארמה, בה הותסס שנית במיכל לחץ ולאחר מכן התבגר על השמרים כשלושה חודשים. היין שהתקבל בעל צבע זהוב עדין ונאה למראה.

כשטועמים: יין כיפי וחברתי, עם ניחוחות עדינים של טוסט, טופי ואננס.

יתאים למאכלים כמו: סברינה, טארט טאטן תפוחים. כדאי להגיש קר ככל האפשר.

מחיר: 69 ש"ח.

 
מימין: מבעבע סנט מישל, ריזלינג סקט, פרוסקו טומאסי, שמפניה מואט שנדון ברוט אימפריאל, שמפניה אדמה קוסט
מימין: מבעבע סנט מישל, ריזלינג סקט, פרוסקו טומאסי, שמפניה מואט שנדון ברוט אימפריאל, שמפניה אדמה קוסט צילום : דן לב, טל פנדו, יח"צ
 

חוץ לארץ בבקבוק • מבעבעים מיובאים

שמפניה ברוט אימפריאל, בית מואט שנדון (Moet & Chandon), צרפת

מה הסיפור שלה: שמפניה מאחד מבתי שמפניות המפורסמים בעולם. זוהי השמפניה הייצוגית של בית השמפניה מאז 1869. המשקה מורכב ממיסוך אשר משתנה משנה לשנה ונועד לשמור על קו אחיד של שמפניות הבית. הרכבו: 30-40% שרדונה, 30-40% פינו מונייה ו-השאר פינו נואר, אשר טופלו בשיטה המסורתית ויחד יוצרים שמפניה מעודנת והרמונית. רכיביה השונים עברו יישון מינימלי של 3 שנים והיא מכילה 12% אלכוהול.

כשטועמים: צבע זהוב נאה עם בעבוע רציף של בועיות קטנות. ניחוחות של פריחת הדרים מלויים בחמיצות מורגשת ונעימה.

יתאים למאכלים כמו: רביולי כמהין, סושי. כדאי להגיש הכי קר שאפשר.

מחיר: 219 ש"ח ומעלה. ניתן להשיגה גם בחצאי בקבוקים. לא כשר. מיובאת ע"י י.ד. עסקים.

 

Champagne Edme Coste, צרפת, שמפניה כשרה

מה הסיפור שלה: שמפניה בייצור מיוחד לשוק השומר כשרות מהדרין. השמפניה מיוצרת עבור היבואנים, צור סוכנויות, על ידי LE SUCHOT. דרגת יובש ברוט, צבע קש זהוב, מלא ומבריק. מכילה 12% אלכוהול.

כשטועמים: שמפניה רעננה, מאוזנת ומעט מורכבת. נוכחות חזקה לשמרים שמתעדנת בזמן שחולף לאחר המזיגה. סיומת בינונית, טעמי קליה מורגשים והפרי ברקע.

יתאים למאכלים כמו: דים סאם, כבד אווז צרוב. כדאי להגיש הכי קר שאפשר.

מחיר: 230 ש"ח, מיובאת ע"י צור סוכניות.

 

Riesling Sekt Peter Jakob Kuhn 2011, גרמניה

מה הסיפור שלו: המבעבע הבא מיוצר בחבל Rheingau שבגרמניה, שנודע ברחבי העולם בזכות הפקת יינות משובחים. היקב המייצר Peter Jakob Kuhn, נוקט בשיטות ביו דינמיות - הגפנים אינם מושקות, מטופחות באמצעים ביולוגיים וללא הדברה, והבציר והטיפול בכרמים מתואם לתנועות גרמי השמיים. זהו יין לבן יבש המופק כולו מענבי ריזלינג, ומקבל את הבעבוע שלו תוך שימוש בשיטה הייצור המסורתית של חבל שמפאן.

כשטועמים: עדינות היא מילת המפתח, רגוע מאוד, הארומות שלו קלילות ופרחוניות, ובטעימה הוא מלטף את החיך ומשאיר אותו מוכן לשתות ולאכול עוד.

יתאים למאכלים כמו: קיש תרד, קרם ברולה. כדאי להגיש הכי קר שאפשר.

מחיר: 130 ש"ח, מיובא על ידי ג'יאקונדה, וניתן לקנייה באתר היבואניות.

 

Tommasi Tenuta Filodora Prosecco DOC, איטליה

מה הסיפור שלו: פרוסקו של יקב טומאסי, מגבעות וונטו שבצפון-מזרח איטליה. היין עם השם המתגלגל Tommasi Tenuta Filodora Prosecco DOC מופק במלואו מענבי הזן הלבן המקומי גלרה, והוא יבש ובעל בעבוע עדין.

כשטועמים: פירותי, קל על החיך ונדיב בריחות. מאוזן היטב ובעל סיומת נעימה שתתאים לכמעט כל מנה שיש.

יתאים למאכלים כמו: גבינות איטלקיות חצי קשות, טארט פירות. להגיש קר.

מחיר: 75 ש"ח, מיובא על ידי חברת שקד.

 

Blanc de Blancs, Domaine Ste Michelle, ארה"ב

מה הסיפור שלו: יין לבן מבעבע יבש שמגיע אלינו מיקב סנט מישל מעמק קולומביה שבוושינגטון, ארצות הברית. היין מבוסס על ענבי שרדונה, אשר הופכים למבעבעים דרך שיטת שמפנואז המסורתית. היין מיושן על שמריו תקופה של 18 חודשים.

כשטועמים: ניחוחות מענגים של בולנג'רי צרפתי לצד פרדס פורח נפגשים בלגימה נעימה ומאוזנת. תמורה נהדרת למחיר.

יתאים למאכלים כמו: פונדו גבינות, סופלה תותים. להגיש קר.

מחיר: 70 ש"ח, מיובא על ידי חברת הכרם.

 

לעוד כתבות בעולם היין:

סודות מחיי הגפן
מה זה בכלל יין?

איך לקרוא תוית יין?

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.