מתכון לסלט ירקות שורש עם גבינת פטה כבשים

 
סלט ירקות שורש עם פטה
סלט ירקות שורש עם פטה צילום: נעמי אבליוביץ'
 

מתכון מקסים וקל לסלט של ירקות שורש צלויים, בתיבול מתקתק בשילוב בצלצלים חמצמצים, וגבינת פטה כבשים מלוחה - שילוב מנצח לארוחה קלילה ומשביעה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: כשעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


4 צנונים, שטופים ופרוסים לרבעים


8 גזרים רגילים או במגוון צבעים, קלופים וחצויים


2-3 גבעולי תימין


שמן זית


1 כפית סוכר


מלח ים, לפי הטעם


פלפל שחור גרוס, לפי הטעם


 

להגשה:


גבינת פטה כבשים של פיראוס


עלי תימין מופרדים מהגבעול


חופן בצלצלים בחומץ


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה מניחים את פרוסות הצנונים והגזרים הקלופים. יוצקים 3-4 כפות שמן זית, מוסיפים את הסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב כך שכל הירקות מצופים בשמן.
  • מעבירים לתבנית האפייה ומסדרים את הירקות בשכבה אחידה.
  • מפזרים את גבעולי התימין מעל וצולים בתנור עד שהם מקבלים גוון שזוף, כ-45 דקות. מדי פעם מומלץ להפוך את הירקות בתבנית כדי שיקבלו צלייה אחידה.
  • מעבירים את הירקות הצלויים לצלחת הגשה, מפזרים מעל פטה כבשים מפוררת, עלי תימין ובצלצלים בחומץ.

 

 

המתכון באדיבות השף הלבן

 

והנה עוד כמה מתכוני סלטים מיוחדים:

סלט קוסקוס מלא עם חציל קלוי וזעתר

סלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים

סלט עגבניות עם גבינת חלומי מטוגנת

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.