החורף כאן • 5 סיבות לשתות יין אדום

 
כשקר מתאים יותר לשתות יין אדום
כשקר מתאים יותר לשתות יין אדום צילום: Fotolia.com
 
עודכן 07:02 06/01/2014
מירה איתן

החורף כאן ואיתו תבשילי הקדירה, התנורים וגם היינות האדומים. מירה איתן מציגה 5 סיבות לשתות יין אדום, מהבריאות ועד האופנה

 
 
 
 
 

החורף שהגיע אלינו בהפתעה רבה ובאיחור אופנתי הביא עמו את הצורך באלכוהול של חורף. היינות של העונה הקרה הם יינות אדומים כהים, מרוכזים וכבדים, שיכולים להתאים לערב נעים מול התנור המחמם, לארוחות משפחתיות של תבשילי קדירה ממושכים, וזמן להקדיש מחשבה גם לבריאותנו הנפשית והפיזית.

 

אין כמו תחושת הסחרור הנעימה שגורם לנו היין כדי לשדרג את האווירה ולהפוך אותה למיוחדת. כבר אבותינו ידעו ש"יין ישמח לבב אנוש", אך חוץ ממצב רוח טוב, הוכח כי ליין יש יכולת מופלאה לסייע גם בתחלואים אחרים, בתנאי ששותים את הסוג הנכון במינונים הנכונים. לפניכם חמש סיבות טובות לשתות יינות אדומים בחורף הקרוב.

 

1) בגלל מזג האוויר

יין ומזג אוויר הם שילוב בלתי נפרד, כמו חתונה קתולית. לא סתם מציינים את שנת הבציר על גבי בקבוק היין. מזג האוויר מכתיב את אופיו, טעמיו וניחוחותיו של היין כל שנה בדרך אחרת. אך מזג האוויר לא משפיע רק על תהליך ייצור היין, אלא גם מכתיב את סוג היין שנשתה.

 

אחרי שלגמנו בשמחה יינות לבנים צוננים בקיץ, הנטייה הטבעית שלנו בחורף להתחמם, לזנוח את היינות המקוררים ולשתות יינות בטמפרטורה פחות נמוכה.

 

רוב היינות האדומים מומלצים להגשה בטמפרטורה של כ-16 עד 18 מעלות צלזיוס. יינות משנות בציר קדומות ניתן אף להגיש בטמפרטורה מעט גבוהה יותר. יינות אדומים קלים וצעירים יותר יש ללגום בטמפרטורה של כ-11 עד 12 מעלות צלזיוס על מנת שאופיים הפירותי יבוא לידי ביטוי.

 

2) בגלל האוכל

בחורף, כדי לחמם את הגוף, מתחשק לנו יותר לאכול מנות כבדות ודשנות כמו, בשר בקר אדום, עופות מבושלים או צלויים ביין, תבשילי קדירה עמוסים, חמין, גולש, פסטות ברטבי עגבניות עשירים וגבינות בשלות. למנות החורף האלו יתאימו יינות אדומים. אני אישית מעדיפה יותר את היינות האדומים המאופקים והאלגנטיים, אך למנות החורף הכבדות מאוד יתאימו יותר יינות כבדים, שריריים ומלאים. רק קחו בחשבון שאחרי מנות ויינות מסוג זה נידרש לשנת צהריים מיידית או להקדים את שנת הלילה.

 

 
תבשיל בקר עם חומוס דלעת ומנגולד - הולך טוב עם יין אדום
תבשיל בקר עם חומוס דלעת ומנגולד - הולך טוב עם יין אדום צילום : קרן ביטון כהן
 

3) בגלל הבריאות

מחקרים קליניים הוכיחו שליין יש יכולת מופלאה לסייע במניעת מחלות רבות וקשות, בתנאי ששותים את הסוג הנכון במינונים הנכונים.

 

כבר בכתביו של הרמב"ם נמצאה המלצה לשתיית יין מתונה עם הארוחה כסגולה לבריאות טובה: "כשהחכם שותה יין, אינו שותה אלא כדי לשרות אכילה שבמעיו וכל המשתכר הרי זה חוטא. תועלות היין רבות מאוד כאשר יילקח כפי מה שראוי, כי אז הוא סיבה גדולה בהתמדת הבריאות ורפואת חוליים רבים".

 

כמות מתונה של יין נחשבת עד 300 מ"ל ביום לגברים וכמחצית מזה לנשים. לעומתה, צריכת אלכוהול מוגברת, עלולה לגרום לתוצאה הפוכה. מומלץ לשתות כוסית אחת ליום עם הארוחה (ולא על בטן ריקה).

 

המחקרים הוכיחו כי יין, בעיקר אדום, מעלה את רמת הכולסטרול הטוב בדם, ובכך הוא שומר על העורקים מפני שכבת השומנים המתיישבת על הדפנות, ומונע טרשת עורקים, העלולה לגרום להתקפי לב ושבץ, מועיל לבעלי יתר לחץ דם וכן למניעת סרטן ואלצהיימר.

 

הסיבה: על פי שורה של מחקרים שנערכו במקומות שונים בעולם, הוא מכיל פי עשרה יותר פוליפנולים מאשר היין הלבן או כל סוג אלכוהול אחר, ולכן הוא מעכב חמצון של כולסטרול רע ב-73 אחוז, לעומת היין הלבן, שמעכב חמצון רק ב-5 אחוזים.

 

4) בגלל האופנה

הטרנדים האחרונים של אופנת החורף הם צבעי היין האדום, שהחליפו את הכתום של הקיץ. הבורדו (שילוב של אדום ושחור), הוא שהוכתר לצבע האולטימטיבי של חורף 2012 - 2013. צבע הבורדו החדש סומן על פי מגזיני האופנה הנחשבים כטרנד המרכזי בתחום האופנה לעונת החורף, כולל לעניין ביגוד, אקססוריז, איפור ולק.

 

5) בגלל שרוב היינות בעולם ובארץ עדיין אדומים

רוב הציבור מעדיף יינות אדומים ורוב היינות בעולם הם יינות אדומים. לצורך המחשה, 75% מהיינות שנמכרים בארץ מדי שנה הם אדומים. כמו כן, מזג האוויר הישראלי מתאים יותר לגדל זני ענבים אדומים, שנותנים פה תוצאות טובות יותר. היינות האדומים המקומיים זוכים לפרסים בינלאומיים, ואניני טעם אף מצרפים אותם למרתף הביתי. בשנים האחרונות המודעות לאיכותם של היינות הלבנים הולכת וגוברת, אך הם עדיין מפסידים בקרב נגד האדומים.

 

מירה איתן הינה מנהלת התקשורת של יקבי כרמל.

 

לעוד כתבות של מירה איתן בעולם היין:

זני ענבים: קריניאן, פטיט סירה וארגמן

איטליה בבית: מכינים פסטה שלב אחר שלב

זני ענבים: שיראז, גראנש ומורבדר

טיול אוכל ויין בסיציליה

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.