פיצה ביתית בקלי קלות

 
פיצה ביתית בקלי קלות - הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים
פיצה ביתית בקלי קלות - הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 23:03 02/01/2014
אפרת ליכטנשטט

כמה פעמים יצא לכם להזמין פיצה ולקבל אותה אחרי שעה, קרה ולא טעימה? אז כדאי שבפעם הבאה תקשיבו היטב לאפרת ליכטנשטט שמלמדת אותנו בקלות ופשטות איך להכין פיצה קלה וטובה בבית

 
 
 
 
 

שבוע שעבר נפגשתי עם יובל מהבלוג המעולה "שירה אכילה". יחד הכנו שלל פיצות, זה נורא כיף להכין אוכל ביחד עם מישהו ובמיוחד פיצות - שמוכנות ממש מהר ועובר זמן קצר מאד מהרגע שמתכננים ועד שטורפים בצק פריך גדוש ירקות.

 

קצת על פיצות: 
מה שחשוב לדעתי הוא שתכינו פיצה לפי האהבות והטעם האישי שלכם - הבצק של הפיצה יקבל באהבה כל מה שתניחו עליו והתנור ירעיף עליו חום שיחבר ביחד את הכל למשהו טעים. הייתי הולכת לפי הכלל:
גבינה + 3 סוגים של ירקות/פירות + בצל + עלי תיבול טריים + זילוף שמן זית = הצלחה

 

התחלנו עם המתכון לבצק של הילה "ביסים" וקצת שינינו את הקמחים. אצל יובל תוכלו למצוא מתכון אחד וכאן יש מתכון לפיצה עם 100% קמח כוסמין - החלטנו להמר על כל הקופה - וזה לגמרי הצליח! הבצק היה פריך וטעים - לא בדיוק הטעם הרגיל של בצק פיצה, אבל מי שאוהב וכבר הכניס את קמח הכוסמין לתפריט שלו - יהנה מהשילוב!

 

לי היתה פנטזיה על פיצה עם אננס ויחד איתה שילבנו גם בצל ופלפל אדום ועלי אורגנו טריים. אצל יובל תמצאו מתכון לפיצה לבנה עם זוקיני, פטריות ועלי בזיליקום טריים ולסיום הכנו את הפיצה הקלאסית עם רוטב עגבניות של עצלנים, עגבניות טריות גבינה וכמובן בזיליקום.

 

 

מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 3-4 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

לבצק (מספיק ל 2 פיצות עגולות בינוניות - שממלאות כל אחת כמעט תבנית של תנור):


2 כוסות קמח כוסמין מלא


1/4 כפית סוכר


1/2 כפית מלח


1 ו-1/4 כפית שמרים יבשים


1/2 כוס מים חמימים


1 כף שמן זית


 

לפיצה קלאסית (מרגריטה):

 

1/2 כוס של קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות מאיטליה - משהו טוב ואיכותי (לא רכז עגבניות)


שן שום גדולה, כתושה


מלח ופלפל בנדיבות


50-100 גרם פרמזן, מגורד גס


2 עגבניות בשלות, פרוסות לעובי בינוני


חופן נדיב של עלי בזיליקום


זילוף נדיב של שמן זית


(וכמובן - זיתים, פטריות וכל מה שיש בבית)


 

לפיצה אננס:
[לפי סדר ההנחה על הבצק]


50-100 גרם מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות


חופן גדוש פרוסות אננס דקות - מאננס טרי או משימורים (חבל - למה שימורים?)


חצי פלפל אדום פרוס לפרוסות דקות


רבע בצל סגול פרוס לעיגולים דקים


חופן נדיב של עלי אורגנו טריים


מלח ופלפל שחור


 

 

אופן הכנת הבצק:

  • לשים את כל המצרכים היבשים על מהירות בינונית כחמש דקות.
  • אחרי חמש דקות מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עוד כדקה על מנת ליצור כדור.
  • אין לכם מיקסר? שימו את החומרים היבשים בקערה גדולה - ערבבו - וצרו גומה במרכז.
  • שופכים לתוך הגומה את המים והשמן ומתחילים לערבב בכף גדולה.
  • כאשר הבצק מתחיל להתאחד מוציאים אותו למשטח מקומח ולשים עד שנוצר בצק חלק, אחיד ונעים למגע (לא דביק).
  • לשים כחמש דקות.
  • מניחים את כדור הבצק החמוד במקום חמים מכוסה בניילון או במגבת (אפשר לזלף עליו מעט שמן זית).
  • טריק ידוע לימי החורף הקרים: מחממים תנור ל 50 מעלות, כשהתנור חם מכבים אותו ומכניסים לתנור הכבוי את כדור הבצק (על מגש) מכוסה. כעבור 40 דקות - שעה - הכדור הכפיל את נפחו.
  • מחלקים את הבצק לשני כדורים קטנים. הבצק ממש קל לעבודה והדבר החשוב הוא לא להתעסק איתו יותר מידי.
  • "פותחים" את הכדור מהמרכז לחוץ עם מעט קמח על משטח העבודה.
  • מעצבים את הבצק לצורת עיגול. העובי צריך להיות דק - כמה מ"מ, על מנת לקבל פיצה פריכה שתהיה מוכנה בזמן קצר.
  • מניחים על נייר אפייה על תבנית של תנור.
  • מחממים תנור ל 220 מעלות לפחות 20 דקות לפני הכנסת הפיצות (אם יש לכם אבן שמוט - כמובן - זה המקום להשתמש בה - לנו לא היה).כאן המקום להוסיף כל תוספת שאתם אוהבים - פרוסות נקניק, זיתים שחורים, גבינה בולגרית...

מזלפים שמן זית בנדיבות על הכל, מוסיפים לבצק איזו תוספת שאתם רוצים (קלאסית או עם אננס) ומכניסים לתנור הלוהט ל7-10 דקות. כדאי לעמוד ליד התנור ולשמור על הפיצה שלא תישרף :)

 

 
פשוטה וקלה להכנה - ואפשר להוסיף עליה הכל
פשוטה וקלה להכנה - ואפשר להוסיף עליה הכל צילום : אפרת ליכטנשטט
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים ביתיים? נסו את אלה:

פאולין שובל עם פסטרמה ביתית

מתכון פשוט לקטשופ ביתי

זה אפשרי: גרנולה ביתית

 

 

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.