צ'ילי קון קרנה טעים ועסיסי

 
לכולנו יש אי שם עמוק במקפיא בשר בקר טחון שקנינו לפני חודש ורצינו לעשות איתו משהו
לכולנו יש אי שם עמוק במקפיא בשר בקר טחון שקנינו לפני חודש ורצינו לעשות איתו משהו צילום: Fotolia
 
עודכן 00:15 29/07/2014
תומר ויסהוף

שף תומר ויסהוף ממשיך ללמד אותנו שלב אחרי שלב איך להכין את המנות שהכי מתאימות לעונה, לטעם ולמצב הרוח הנוכחי. והפעם: צ'ילי-קון- קרנה, תבשיל בשר מקסיקני עם שעועית והפתעות

 
 
 
 
 

לכל אחד מאיתנו יש בשר בקר טחון עמוק במקפיא שאנחנו מתלבטים מה לעשות איתו, ולפעמים תבשיל בשר עם שעועית ותבלינים הוא הפתרון. תכירו: צ'ילי-קון-קרנה (צ'ילי - פלפל, קרנה - בשר בספרדית) הוא תבשיל מקסיקני בסיסי, לא מתוחכם מדי אבל עשיר בטעמים וניחוחות ומצויין לחורף שלנו.

 

תבשיל הצ'ילי-קון-קרנה שופע בסוגי פלפלים חריפים שונים (שלא תמיד ניתן למצוא אותם בארץ), המסורתיים מגישים אותו עם אורז לבן והיום ניתן לאכול גרסאות שונות שלו במסעדות כשהוא מוגש בתוך טורטיה או על לחם ולפעמים פוקאצ'ה. הוא מתבשל שעתיים וחצי על אש נמוכה והטעמים שלו עסיסיים יותר יום למחרת הבישול. החלק הטוב ביותר? ניתן להקפיא חלק מהתבשיל ולשמור לימים קרים במיולד.

 

בתבשיל הקלאסי משתמשים בשעועית שחורה יבשה לאחר שהושרתה במים לילה שלם. אתם יכולים, לפי הטעם, להחליף או להוסיף קטניה אחרת החל מחומוס ועד לעדשים שחורות. כמו כן אתם גם קובעים את רמת החריפות של התבשיל ע"י הוספת או החסרת צ'ילי מכל סוג.

 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות| זמן כולל: 3 שעות | 10 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

1 ק"ג בשר בקר טחון


400 גרם שעועית שחורה מושרת לילה (משקל לפני ההשריה)


3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות


2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות


שיני שום מראש שלם, קלופות


2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים בפומפיה


200 גרם רכז עגבניות איכותי ללא חומרים משמרים


1 ק"ג עגבניות טריות, חתוכות לקוביות


1 צ'ילי ירוק חריף, חתוך לקוביות (לא חובה)


1 כף כמון טחון


1 כף פפריקה מתוקה


1/2 כפית קינמון טחון


1 כפית פפריקה מעושנת חריפה


3 עלי דפנה


100 מ"ל שמן זית


מלח ופלפל שחור


צרור כוסברה להגשה


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר עם שמן זית ומאדים את הבצל ואת שיני השום כשתי דקות עד ריכוך קל.
  • מוסיפים את הפלפלים והגזר וממשיכים לערבב עוד כשתי דקות.

 
חגיגה של צבעים וטעם. מתחילים להכין צ'ילי קון קרנה
חגיגה של צבעים וטעם. מתחילים להכין צ'ילי קון קרנה צילום : תומר ויסהוף
 

 

  • מוסיפים את כל התבלינים מלבד עלי הדפנה ומערבבים.

 

 
אתם קובעים את רמת החריפות של התבשיל. צ'ילי קון קרנה
אתם קובעים את רמת החריפות של התבשיל. צ'ילי קון קרנה צילום : תומר ויסהוף
 

 

  • מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים לסרוגין כחמש דקות על מנת לתת לבשר צריבה עדינה ולפרק את הגושים.

 

 
לא מפסיקים לערבב עד שהבשר הופך צבעו מורדרד לאפרפר. צ'ילי קון קרנה
לא מפסיקים לערבב עד שהבשר הופך צבעו מורדרד לאפרפר. צ'ילי קון קרנה צילום : תומר ויסהוף
 

 

  • מוסיפים את העגבניות, השעועית המושרית ורכז העגבניות.
  • מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי הדפנה ומנמיכים את האש.

 

 
חגיגה בסיר, עוד מעט יתחיל הריח למלא את הבית. צ'ילי קון קרנה
חגיגה בסיר, עוד מעט יתחיל הריח למלא את הבית. צ'ילי קון קרנה צילום : תומר ויסהוף
 
  • מבשלים כשעתיים וחצי על אש נמוכה, יש לערבב מדי פעם על מנת שלא ישרף ושהבישול יהיה אחיד, כחצי שעה לפני תום הבישול ניתן לתבל במלח ופלפל שחור.
  • מגישים על אורז עם עלי כוסברה מעל, או בכל דרך שתרצו.

 

 
חם ומנחם. צ'ילי קון קרנה
חם ומנחם. צ'ילי קון קרנה צילום : fotolia
 
 
עוד כתבות במדור מהמחבת לצלחת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.