לקראת שישי: מרק ארטישוק ירושלמי

 
קרמי, מלא טעמים וחורפי: מרק ארטישוק ירושלמי
קרמי, מלא טעמים וחורפי: מרק ארטישוק ירושלמי צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:03 08/01/2014
שי טנא

ארטישוק ירושלמי, או כפי שיהודי מרוקו מכנים אותו "בטטה קסבייה", הוא אחד מהשורשים המיוחדים והטעימים ביותר שיש. לכבוד סוף השבוע שבפתח, שף שי טנא חולק איתנו מתכון נפלא למרק ארטישוק ירושלמי עם הפתעות

 
 
 
 
 

כפי שסיפרתי לכם בעבר באחד המתכונים שהועלו כאן, הפעם הראשונה שנתקלתי בארטישוק ירושלמי היה בתבשיל המרוקאי בטטה קיסבייה. ארטישוק ירושלמי או כפי שיהודי מרוקו מכנים אותו "בטטה קסבייה". הוא פקעת שגדלה באדמה (בצורת גידול הדומה מאוד לתפוח האדמה) שקיבל את שמו המשונה מהעובדה שטעמו מזכיר את טעם הארטישוק ושמו העברי הוא בכלל "חמנית הפקעות".

 

מספיק לבשל את השורש המדהים הזה ולטחון אותו - וכבר אתם מקבלים מרק מעולה ומלא טעמים חזקים. כדי להעשיר אותו אף יותר שידכנו לו במתכון הזה שורשים נוספים כגון שורש סלרי ושורש פטרוזליה (שורשים לבנים בלבד על מנת לשמור על צבעו המיוחד של המרק) וגם פטריות להעמקה של טעמי האדמה המשגעים שקיימים בו. השמנת שמוסיפים בסוף הבישול מעניקה למרק פיניש קרמי, עדין ועשיר והתוצאה שמתקבלת היא אחד המרקים הפופולרים בביסטרו "הכובשים" - מרק שחוזרים אליו בכל חורף מחדש.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


קילו וחצי ארטישוק ירושלמי, מקולף וחתוך גס


2 תפוחי אדמה, חתוכים גס


סלסלת פטריות פורטובלו, חתוכות גס


שורש סלרי


שורש פטרוזיליה


1 בצל לבן


4 שיני שום


1 מיכל שמנת מתוקה


50 גרם חמאה


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

 

  • חותכים את הבצל לקוביות גסות ומטגנים אותו עם החמאה.
  • מוסיפים לסיר את כל המרכיבים מלבד השמנת, מכסים במים ומבשלים כשעה עד שהמרכיבים רכים.
  • מורידים מהאש וטוחנים הכל עד למרקם חלק.
  • מחזירים לאש.
  • מחכים עד לצמצום המרק והגעה למרקם הרצוי (צמצום=התאדות הנוזלים).
  • מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד כדקה.

 

 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.