צרפתיות שובבות: חיתוכיות דבש-תפוז

 
צרפתיות שובבות. חיתוכיות דבש-תפוז
צרפתיות שובבות. חיתוכיות דבש-תפוז צילום: צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר
 
עודכן 07:05 08/01/2014
רינת צדוק, “מאפיית לחמים”

כשזה מגיע למתוקים, במיוחד לעוגיות, מתכונים צרפתים גונבים את ההצגה. רינת צדוק מ"מאפיית לחמים" נותנת לנו את המתכון שלה לחיתוכיות דבש ותפוז - בדיוק המתוק הזה ליד הקפה בחורף

 
 
 
 
 

הצרפתיות השובבות הללו מורכבות משכבה דקיקה של בצק פריך ומשכבה של קרמל עם שקדים. כאן שדרגתי אותן עם משמשים מיובשים, דבש וקליפת תפוז מגוררת לקבלת ניחוחות מקומיים

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 60 עוגיות | תבנית 30X40 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק פריך:


220 גרם (½1 כוסות + כף) קמח מנופה


40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור מנופה


1/2 כפית אבקת אפייה


קורט מלח


150 גרם חמאה רכה


150 גרם (3/4 כוס) סוכר


1 חלמון


קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז


 

מצרכים לפלורנטין:


110 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר


80 מ"ל (1/3 כוס) מים


50 גרם (½2 כפות) דבש


80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה


70 גרם (5-4 יח') משמשים מיובשים, קצוצים


קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז


1 כף קמח


150 גרם (½1 כוסות) שקדים פרוסים


 

 

אופן הכנת הבצק הפריך:

 

  • מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  • מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים חלמון וקליפת תפוז ומערבלים עד שנטמעים בתערובת.
  • מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים רק עד לקבלת בצק.
  • משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בגודל 30×40 ס"מ ועובי 4-3 מ"מ.
  • מניחים את הבצק בתבנית ומחוררים מעט בעזרת מזלג.
  • אופים 10-8 דקות. אל תחכו להזהבה, הבצק אמור להישאר בהיר מאוד.
  • מוציאים את התבנית ומצננים. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
הכנת הפלורנטין:
  • מבשלים סוכר ומים בסיר 4-3 דקות עד לקבלת קרמל בגוון ענברי.
  • מוסיפים לקרמל דבש ושמנת, מערבבים ומבשלים עד שמגיע לרתיחה.
  • מסירים מהכיריים, מוסיפים משמשים, קליפת תפוז, קמח ושקדים ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים עד שהתערובת נוחה למריחה.
הרכבה ואפייה:
  • מורחים שכבה אחידה של פלורנטין על הבצק.
  • אופים 20-15 דקות עד שהבצק מזהיב והתערובת מבעבעת.
  • מצננים מעט וחותכים לריבועים בגודל 3 ס"מ.

 

 
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.