לימות החורף הקרים • מרק גריסים ותפוחי אדמה

 
ככה נראית מנה מנחמת. מרק גריסים ותפוחי אדמה
ככה נראית מנה מנחמת. מרק גריסים ותפוחי אדמה צילום: לירון אבירם
 
עודכן 07:16 09/01/2014
סהר רפאל

כשאומרים "אוכל מנחם" מתכוונים בדיוק למתכון של סהר רפאל למרק גריסים ותפוחי אדמה עם תיבול מפתיע ומצרכים בריאים וטעימים

 
 
 
 
 

המרק הזה נחשב גם לפתיח כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית, הוא טעים מחמם ומשביע. אז רגע לפני שמחממים מחבתות, אני ממליץ לקרוא את כול המתכון ולהכין את כול הנדרש ולהפשיל שרוולים.

 

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


1/4 כוס שמן זית


2 בצלים, קצוצים


3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


1 גזר, חתוך קוביות


1 ענף סלרי


2 כוסות גריסים מושרים


כ-7 חוטי זעפרן


3 עגבניות, קלופות וקצוצות


חופן עלי בזיליקום


2 שיני שום, קצוצות


2 ענפי תימין


6 כוסות מים \ציר ירקות


מלח \פלפל


 

 

אופן ההכנה:

 

  • מחממים את שמן הזית בסיר.
  • מטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את הגזר, הסלרי ותפוחי אדמה.
  • מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים את התימין השום והגריסים ללא הנוזלים כמה רגעים ובוזקים פנימה את הנוזלים.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים את הזעפרן.
  • מבשלים כ- 30 דקות על להבה נמוכה עם מכסה.
  • לאחר 30 דקות בישול מערבבים ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום, לכ- 10 דקות בישול ללא כיסוי.
  • הערה חשובה: לאחר שבישלנו 30 דקות יש לבדוק כמות נוזלים לפי הסמיכות הרצויה. אם אנחנו רוצים להסמיך יותר את המרק, נבשל על להבה מעט יותר חזקה ללא כיסוי מספר דקות ונערבב לעיתים קרובות יותר.
  • בכדי לא לחרוך את תחתית הסיר, אם בשלב הבישול אנחנו רוצים לדלל מעט את המרק נוסיף מעט נוזלים לפי הצורך.
  • רגע לפני הגשה מומלץ להזליף מעט שמן זית ובזיליקום.

 

 

סהר רפאל הוא השף של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים"

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:

מרק ארטישוק ירושלמי חמים ומנחם

מרק כתום מדלעת וגזר

מרק כרובית עם גרעיני תירס

 
עוד כתבות במדור לפי מזג האוויר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.