מתכון לרוגלך מלוחים במילוי גבינות

 
 במתכון נעשה שימוש בשמרים טריים התורמים לטעם ולריח הייחודי של המאפים
במתכון נעשה שימוש בשמרים טריים התורמים לטעם ולריח הייחודי של המאפים צילום: פיליפ מטראי
 
עודכן 06:59 13/01/2014
בני סיידא

מי אמר שרוגלך חייב להיות מתוק? בני סיידא מגלגל בצק שמרים מלוח במילוי של גבינה בולגרית וגבינת קשקבל. מאפה מושלם ופריך לפתוח איתו את היום

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות וחצי | כמות: 32 רוגלכים | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:

½ 3 כוסות קמח מנופה (500 גרם)


½ שקית או 1/2 קוביה שמרית (25 גרם)


½ שקית משפר אפייה (לא חובה)


2 כפות סוכר


? כוס חלב קר (160 מ"ל)


2 ביצים (L)


100 גרם חמאה רכה


1 כפית מחוקה מלח


 

למלית:

250 גרם גבינת קשקבל ( או גבינה צהובה ) מגוררת דק


150 גרם גבינה מלוחה (פטה או אחר) מגוררת


1 ביצה (L)


4 כפות בצל ירוק (או עירית) קצוץ דק


 

לציפוי:

1 ביצה טרופה בכף שמן


100 גרם גבינת פרמזן מגוררת


 

אופן הכנה:

 

מתחילים מהכנת הבצק:

  • שמים בקערת המערבל את הקמח, שמרית, משפר אפיה, סוכר וחלב ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט גמיש.
  • מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד, מתפיחים 45 דקות עד להכפלת הנפח.
  • לשים את הבצק שוב, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
  • בזמן זה מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה. שומרים בקירור עד שמגלגלים את הרוגלך.

יוצרים את הרוגלך:

  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לצורת עיגול, בעזרת צלחת עגולה גדולה מעצבים במדויק את צורת העיגול, כל עלה חותכים ל-8 משולשים.
  • שמים בבסיס כל משולש מעט מהמלית, מגלגלים מהבסיס אל הקודקוד. עורכים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה.
  • מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מורחים את הרוגעלך בביצה הטרופה, זורים מעל גבינת פרמזן ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.
  • נותנים למאפים להתקרר מעט לפני שאוכלים.
  • טיפ: לא חייבים לאפות מיד את כל הרוגלכים. ניתן לשמור אותם בהקפאה וכשרוצים להכין רק להפשיר, להתפיח ולאפות.

 

למאפים מלוחים נוספים: 

קראנץ' פסטו וגבינת עיזים

שבלולי שמרים במילוי גבינות ובצל

מאפה שושנים במילוי גבינות

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.