כשבא לי להשקיע בעצמי: ספגטי ארטישוק

 
ספגטי ארטישוק
ספגטי ארטישוק צילום: דוד חיון
 
עודכן 19:09 17/01/2014
שף גבי פנחסוב

לפעמים בא לנו מנת פסטה טעימה, חמה ומנחמת אבל לא רק עם רוטב עגבניות. במיוחד בשביל המשימה ה"קשה", שף גבי פנחסוב חולק איתנו מתכון נפלא לספגטי עם ארטישוק

 
 
 
 
 

הנה מנה קלילה וקלה להכנה לארוחת צהריים גם לקהל הסועדים הצמחוני. במתכון הזה משולב ארטישוק איטלקי - "קרצ'יופי". הארטישוק האיטלקי הוא רך ובעל גבעול עדין ובשרני. במטבח האיטלקי השימוש בארטישוק הוא מאד פופולארי וניתן למצוא אותו מטוגן, משולב בסלטים או בפסטות. בארץ ניתן לקנות ארטישוק איטלקי בצנצנות במעדניות.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


חבילה של ספגטי


צנצנת ארטישוק איטלקי חתוך לרבעים


1/4 כוס יין לבן חצי יבש


1/2 סלסה של עגבניות שרי, חצויות


חופן של זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס


4 שיני שום, פרוסות דקות


1/4 כוס שמן זית איכותי


1/4 כפית צי'לי יבש


מלח


פלפל שחור גרוס


כף חמאה


חופן פטרוזיליה קצוצה


 

אופן הכנה:

 

  • מרתיחים מים בסיר, מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.
  • במחבת עמוק מחממים שמן זית ומטגנים על להבה קטנה את השום עד הזהבה (ועד ששמן הזית סופג את טעמי השום).
  • מוסיפים את עגבניות השרי והארטישוק למחבת ומטגנים למשך 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הזיתים והיין הלבן ומאדים לכ-5 דקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ורבע כפית צ'ילי יבש, מערבבים ומבשלים כדקה שתיים על להבה קטנה.
  • מוסיפים את הפסטה לרוטב החם ומערבבים.
  • ממיסים חמאה ומערבבים.
  • מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

 

גבי פנחסוב הוא השף של "מרקו מטבח איטלקי"
גורדון 39 תל אביב, 03-5291775
ראשון-שבת 08:00-23:30

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:

פסטה ראגו משביעה ומחממת

פסטה עם לימון, טפנד זיתים ופרמז'ן

פסטה עם כדורי עוף ונענע ברוטב עגבניות

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.