מתכון לעוגת שמרים במילוי נוטלה ושוקולד צ'יפס

 
העוגה תישאר טרייה וטעימה עד מספר ימים לאחר האפייה, בזכות השימוש במשפר האפייה
העוגה תישאר טרייה וטעימה עד מספר ימים לאחר האפייה, בזכות השימוש במשפר האפייה צילום: קרן ביטון כהן
 

לכל מי שמפחד מעוגות שמרים! מתכון בסיסי וקל לעוגה במילוי נוטלה ושוקולד צ'יפס, (כמעט) בלי קיפולים, סיבובים וסיבוכים, מבצק רך ונעים לעבודה

 
 
 
 
 

עוגות שמרים יכולות להיות דבר מאוד מאיים. קודם כל צריך לעבוד עם שמרים,שהם יצורים חיים, רגישים לחום, קור, מלח ושמן. דבר שני צריך לקפל ולעצב, להתפיח ועוד בסוף להספיג בסירופ. אז הפעם הכנתי עוגת שמרים שממזערת למינימום את השלבים וההסתבכויות.

 

את העוגה מגלגלים פעם אחת, לשבלול ענק, אותו חוצים ומניחים בשתי תבניות, וזהו. שימו לב לתת לבצק לתפוח בקירור למשך הלילה, זה יקח יותר זמן אבל יהפוך את העבודה להרבה יותר קלה. אתם יכולים לשים במקום הנוטלה ממרחים אחרים שאוהבים: חלבה, לוטוס, שוקולד לבן, ואת השוקולד צ'יפס לגוון עם צימוקים או חמוציות.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן התפחה: לילה במקרר 2 עוגות אינגליש קייק | רמת קושי: בינוני 

 

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן רגיל


25 גרם (2 כפות) שמרית גרגרים


100 גרם (½ כוס) סוכר לבן


25 גרם משפר אפייה שמרית


100 גרם חמאה


2 ביצים גודל M


150 מ"ל חלב פושר


2 כפות רום אמיתי או 1 כפית תמצית וניל


קורט מלח


 

להברשה:

1 ביצה, טרופה



למילוי:
¾ חבילה (300 גרם) נוטלה או ממרח שוקולד אחר שאוהבים


120 גרם שוקולד צ'יפס


 

אופן הכנה:

 

מכינים את הבצק:

  • שמים את השמרים בקערית עם 50 מ"ל מהחלב. משרים בצד 2 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
  • בינתיים מנפים את הקמח לקערת מערבל. מוסיפים אליו את משפר האפייה, הסוכר, החלב, החמאה והביצים.
  • לשים במהירות בינונית 2 דקות, ואז מוסיפים את החלב עם השמרים ושאר החלב, ולשים עד שאלו נטמעים בבצק. מוסיפים את הרום ולשים במהירות גבוהה 3 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. אם צריך, מוסיפים עוד מעט חלב.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה (חשוב לעבוד עם הבצק כשהוא קר), להתפחה עד להכפלת הנפח.

 

רידוד ומילוי:

  • מוציאים את הבצק למשטח עליו הונחה יריעת נייר אפייה. מרדדים את הבצק עד שהוא מכסה כמעט את כל היריעה.
  • מורחים את הנוטלה בשכבה אחידה על כל הבצק ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
  • מגלגלים לרולדה, חוצים אותה במרכז ומניחים כל חצי בתבנית אינגליש קייק קצרה ומשומנת.
  • מברישים את העוגות בביצה הטרופה ונותנים להן לתפוח שוב כשעה, עד שנפחן גדל ב-50%.

 

אפייה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים כ-35-40 דקות עד שהעוגות הזהיבו מבחוף ונאפו לחלוטין מבפנים.
  • נותנים לעוגות להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.
  • טיפ: העוגות והמילוי מתוקים מספיק, אבל אם בכל זאת רוצים ניתן להבריש אותן בסירופ סוכר שמורכב מכוס סוכר וכוס מים שהורתחו יחדיו להמסה.

 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

למתכונים מתוקים נוספים: 
בריוש שושנים ושוקולד

פרחי שמרים מתוקים

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.