מכינים בבית • לחמניות גבינה וזעתר

 
לחמניות גבינה וזעתר
לחמניות גבינה וזעתר צילום: קרן ביטון כהן
 

במיוחד למתחילים • לחמניות עגולות ומתוקות שמכינים בקלי קלות מבצק שמרים נוח לעבודה עם גבינה לבנה וזעתר

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות מנות: 10 לחמניות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

500 גרם קמח רגיל


חצי כוס (120 מ"ל) חלב או מים פושרים


20 גרם (2 כפות שטוחות) שמרית גרגרים


20 גרם משפר אפייה שמרית


1/2 1 כפות זעתר (אפשר גם אורגנו מיובש או תבלין אחר שאוהבים)


1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה


1 ביצה


80 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת


קורט מלח


1 כפית סוכר


 

להברשה:

1 ביצה, טרופה


 

אופן הכנה:

  • שמים את השמרים בקערית. מוסיפים אליהם 50 מ"ל מהמים או החלב הפושר ומניחים בצד 2 דקות, עד שמתחיל לעלות קצף.
  • בינתיים מנפים לקערה את הקמח ובוחשים פנימה את הזעתר ומשפר האפייה.
    מוסיפים את המים עם השמרים, מערבבים היטב ואז מוסיפים כף מהזעתר ואת כל שאר המצרכים.
  • מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ואז לשים על גבי משטח נקי אד שהבצק מרגיש אלסטי (בערך 3-5 דקות).
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  • מכים בבצק להורדת כל האויר שהצטבר ומחלקים אותו ל-10 כדורים. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • ללחמניות קשר, מגלגלים את כדורי הבצק ליצירת נקניקים באורך 20 ס"מ, אותם קושרים ללולאה פשוטה. 
  • מבשירים בביצה הטרופה, נותנים לכדורים או לקשרים לתפוח כשעה או עד להכפלת הנפח. זורים מעל את הזעתר שנותר.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-13 דקות, או עד להזהבה. נותנים ללחמניות להתקרר מעט לפני שמשתמשים.
  • הלחמניות יישארו טריות עד מספר ימים לאחר האפייה עם הוספת משפר האפייה הטבעי וישמשו אתכם ביתר השבוע- בתאבון.

 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

למתכונים נוספים היכנסו לאתר שמרית

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.