עוגת השמרים-קינמון של סבתא

 
עוגת שמרים וקינמון
עוגת שמרים וקינמון צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 13:47 18/01/2014
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, חוזרת אחרי שבועיים ראשונים בצבא הביתה וכל מה שהיא רוצה זה העוגה של סבתא. כמובן שלא מדובר בסתם עוגה, אלא על עוגת השמרים קינמון המפורסמת שמשאירה ריח בכל הבית

 
 
 
 
 

עוגת השמרים של סבתא - הריח, הטעם, הביס המושלם!
אני פשוט משוגעת על העוגה הזאת ולכן החלטתי לפנק אתכם הקוראים והעוקבים ב"עוגות של נעה" במתכון לעוגה מדהימה שמזכירה לי את הבית בזמן הטירונות. מדובר על עוגה רכה עם טעם מדויק של קינמון, והריח? מטריף את כל השכנים.
כל מי שמפחד משמרים אני מבקשת להפסיק את הפחד, להיכנס למטבח ולהנות!

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 4 וחצי שעות | תבנית עגולה בקוטר 26 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

500 גרם קמח


25 גרם שמרים יבשים בשקית


1/2 כוס סוכר


3/4 כוס מים קרים


2 ביצים+חלמון


1 שקית סוכר וניל


קורט מלח



מצרכים למלית:


50 גרם חמאה


50 גרם סוכר


100 גרם סוכר חום דמררה


2 כפיות קינמון


 

מצרכים למי סוכר:


1/4 כוס מים רותחים


3  כפות סוכר


 

 

אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים למשך דקה.
  • כשלא רואים גרגירים של שמרים מוסיפים את המים, הסוכר, הביצים, החלמון וסוכר הוניל - הכול פרט למלח.
  • מתחילים ללוש במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים מהירות.
  • כשהתערובת הופכת לבצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 3-5 דקות.
  • משמנים את הבצק ועוטפים את הקערה בניילון נצמד.
  • התפחה מספר 1: מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר ל-3 שעות או במקרר למשך הלילה.

אופן הכנת המלית (מכינים שמתחילים לרדד את הבצק):

  • ממיסים את החמאה במיקרו או בבן מארי עד להמסה מלאה.
  • מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה נפרדת.

אופן הרכבת העוגה:

  • מחממים תנור ל-50 מעלות ולאחר 20 דקות מכבים אותו.
  • משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. הנייר חשוב כי הוא יעזור לשחרר את העוגה מהתבנית.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-2.
  • מרדדים כל חלק בנפרד לעובי של 1/2 ס"מ.
  • מורחים שכבה של חמאה על הבצק ומפזרים חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון.
  • מגלגלים את הבצק בצורת רולדה, חותכים עיגולים בעובי 3 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים. משטחים מעט עם היד.
  • חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.

התפחה מספר 2:

  • זוכרים את התנור שהדלקנו וכיבינו? הוא ישמש לנו עכשיו כ"תא התפחה".
  • משמנים את העוגה בעזרת ספריי חמאה או ספריי שמן קנולה ומכניסים לתנור הכבוי.
  • משאירים את התנור מעט פתוח ומשאירים את העוגה שם למשך 40- 50 דקות.
  • לאחר 40 דקות התפחה, מוציאים את העוגה מתא התפחה הביתי ומדליקים את התנור ל-180 מעלות.
  • מורחים את החלק העליון של העוגהבביצה טרופה.
  • כשהתנור חם מכניסים את העוגת למשך 35-30 דקות.
  • המלצה:תציצו מידי פעם לראות את התפתחות העוגה זה שלב מדהים!
  • העוגה מוכנה כשהיא שחומה ותפוחה.
  • שימו לב: לעיתים האפייה תיקח יותר מ-35 דקות.

אופן הכנת מי הסוכר:

  • מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים ומצננים.
  • כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים את המי סוכר על העוגה (פעולה שמעניקה רכות לעוגה).

כוס תה ופרוסה ואתם מסודרים :)
תהנו!

 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

משוגעים על המתכונים של נעה כמונו? נסו את אלה:

מוס שוקולוד שישגע את האורחים

אקלר ריבת חלב מושלם

עוגיות שושנים יפהפיות וטעימות

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.