כמו שצריך: מרק קובה סלק וירקות

 
מרק קובה סלק, מסעדת רג'ינה
מרק קובה סלק, מסעדת רג'ינה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 22:29 19/01/2014
שף חסן עלי

מסעדת "רג'ינה" במתחם התחנה בת"א מציעה מגוון רחב של מנות חורפיות המשלבות ירקות חורף שונים. שף חסן עלי חולק איתנו מתכון מעולה למרק קובה סלק עם ירקות שמחמם את הגוף

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | ל-5 סועדים | רמת קושי: קל

 

מצרכים:  

 

קילו בשר בקר טחון


קילו סולת


1/2 קילו חיטה טחונה


כפית מלח


1/2 כוס שמן זית


2 סלק


עלי מנגול


2 גבעולים של סלרי, עם העלים קצוצים דק מתובלים במעט בהרט ומלח


2 בצלים, קצוצים דק


כוס ציר עוף


2 סלקים, קלופים


2 גזרים, קלופים


בצל


סלרי


על מנגולד

 

אופן ההכנת הקובה:

 

  • בקערה גדולה מערבבים את הסולת, החיטה הטחונה, מלח ושמן הזית.
  • מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם בצק אחיד - לא קשה ולא רך.
  • בקערה נפרדת מערבבים קילו בשר טחון עם הבצל והסלרי.
  • פותחים את הבצק על כף היד (כמו פיתה דקה) ומניחים במרכז בשר טחון (בערך כף).
  • סוגרים את הקובות היטב ומוודאים שהסולת מכסה את כל הקציצה.

 

אופן הכנת מרק הסלק עם ירקות השורש:

  • חותכים את הירקות לקוביות.
  • מטגנים את הירקות בסיר עם מעט שמן זית.
  • מתבלים עם מלח פלפל וקצת הל.
  • מכסים במים כפול מכמות הירקות.
  • מוסיפים מעט ציר עוף (שהכנו מראש)
  • מרתיחים עד שהירקות מתרככים.
  • לפני תום הבישול מוסיפים את הקובה למרק.
  • מחכים עד שהקציצות צפות ומתבשלות באופן מלא.
  • לאחר שצפות יש לבשל עוד כ 20 דקות.

 

אופן ההגשה:

  • מוזגים מרק לקערת הגשה ומוודאים שהכנסתם צרור ירקות עשיר.
  • מוסיפים 2 קציצות מוכנות (הגשה חמה).
  • ניתן לשמור את המרק במקרר עד שבוע לכל היותר.
  • את הקובות יש לשמור בנפרד על מנת שלא יתפרקו.
  • בהגשה נוספת ניתן לחמם את המרק על הגז ולהכניס את הקובות לקראת הסוף.

בתאבון!

 

מסעדת רג'ינה, מתחם התחנה, תל-אביב

טלפון: 03-7367474

א'-ה' 10:00-24:00

ו' - 10:00 עד כניסת שבת

מוצ"ש עד 24:00

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.