מתכון לעוגת ז'רבו - שכבות שמרים, אגוזי מלך ושוקולד

 
עוגת ז'רבו
עוגת ז'רבו צילום: פיליפ מטראי
 
עודכן 11:58 19/01/2014
עמית דונסקוי

השם אולי מרתיע אבל עוגת ז'רבו היא אחד הקינוחים המרשימים והטעימים ביותר שיש: שכבות של בצק שמרים זהוב וביניהן מלית אגוזי מלך וריבה ומעל הכל רוטב שוקולד קל להכנה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 4 שעות וחצי | תבנית בגוגל 30X30 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

לבצק:
4 כוסות קמח (560 גרם)


½ שקית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)


1 כפית אבקת אפיה


3 חלמונים (גודל M)


¼ כוס סוכר (50 גרם)


3 כפות מים


250 גרם חמאה רכה


¼ כוס חלב פושר



למילוי:
3/4 כוס סוכר (150 גרם)


300 גרם אגוזי מלך קצוצים


1 כוס ריבת משמש או תות


200 גרם שוקולד מריר


 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר


50 גרם חמאה


2 כפות שמנת מתוקה


 

אופן ההכנה:

 

מתחילים בהכנת הבצק:

  • בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, חלמונים ומערבלים במהירות בינונית.
  • מוסיפים מים, חלב וחמאה ומערבלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות עד שהנפח גדל ב-50%.

 

הכנת המילוי:

  • מערבבים בקערה את החומרים למלית.

 

הכנת העוגה:

  • מחלקים את הבצק ל-3 גושים שווים. מרדדים כל גוש לעלה מרובע בעובי 3 מ"מ המתאים לגודל התבנית (30X30 ס"מ). מניחים עלה אחד בתבנית, מורחים כמחצית מכמות הריבה ומפזרים למעלה מחצית מכמות האגוזים.
  • מניחים מעליו שכבת בצק נוספת, מורחים את הריבה שנותרה ומפזרים את האגוזים שנותרו. מכסים בעלה הבצק האחרון ומניחים בצד כחצי שעה. כדאי לדקור את הבצק למעלה בכדי שכל שכבות הבצק ייאפו היטב.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • שמים בקערה חסינת חום שוקולד מריר, חמאה ושמנת ומחממים במיקרו עד להמסה. מערבבים היטב ומורחים על העוגה.

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.