תוצרת בית • מתכון לבייגל בציפוי שומשום

 
לקבלת מאפה אוורירי, שימו לב כי אתם משתמשים בשמרים טריים ומשפר אפייה המשפרים את מרקם הבצק
לקבלת מאפה אוורירי, שימו לב כי אתם משתמשים בשמרים טריים ומשפר אפייה המשפרים את מרקם הבצק צילום: יחצ
 

מי אמר שפרצל רק קונים? מתכון שילמד אתכם איך להכין בבית בייגל כמו של מאפיות, פריך מבחוץ ורך מבפנים, בציפוי של שומשום. הכינו את גבינת השמנת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן הכנה כולל: 3 שעות | 25 יחידות | רמת קושי: בינוני

 

חומרים לבצק (25 יחידות):

1 ק"ג קמח + ¼ כוס לרידוד הבצק


1 קוביה או 1 שקית שמרית ( 50 גרם)


1 שקית משפר אפיה ( 50 גרם, לא חובה)


¼ 2 כוסות מים ( 560 מ"ל)


2 כפיות גדושות מלח


 

לבישול הבייגלה: 

כ- ½2 ליטר מים


2 כפות סוכר חום


 

לציפוי: 

1 ביצה טרופה


¼ כוס פרג ( 50 גרם)


2 כפות שומשום ( 40 גרם)


  

לאפייה:  

2 / 1 כוס מים


 

אופן ההכנה:

 

הכנת הבצק:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים (קוביה יש לפורר), מים ומלח ולשים כ-10 דקות. 
  • לאחר 3 דקות לישה בודקים את מצב הלחות של הבצק במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים (2 כפות בכל פעם) במידה והבצק רטוב מדי, מוסיפים מעט קמח ( 2 כפות ).
  • משהים מכוסה כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 230 מעלות. (מומלץ טורבו כדי שנוכל לאפות את הבייגלס ביחד). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. טופחים על הבצק להוצאת האויר.

 

הכנת הבייגלס:

  • קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ויוצרים מכל כדור גליל בצק באורך כ-15 ס"מ. סוגרים לעיגול ומהדקים היטב. מניחים על משטח מקומח ומתפיחים כ-20 דקות. 
  • בסיר בינוני מרתיחים מים עם הסוכר החום. מבשלים את הבייגלס כחצי דקה או עד שהם צפים במים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מעבירים למשטח ומכסים במגבת. מבשלים עד 4 בייגלס יחד בכל פעם.
  • כשהבייגלס התייבשו מעט מעבירים מיד לתבנית, מורחים בביצה ומצפים בשומשום או בפרג. 
  • חשוב להכניס את הבצק לתנור בסמוך להוצאת הבייגלס מהמים על מנת לשפר את תפיחת הבייגלס בתנור.
  • שופכים לתבנית בתחתית התנור חצי כוס מים, ומיד מכניסים את התבנית עם הבייגלס ואופים 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  • נותנים לבייגל להתקרר מעט לפני שאוכלים.
  • ניתן להוסיף לבצק הבייגל כף פרג.

 

המתכון מתוך אתר שמרית

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.