קטנים ומטריפים • כדורי שוקולד קוקוס

 
תנו אותם למי שאתם אוהבים. כדורי שוקולד קוקוס
תנו אותם למי שאתם אוהבים. כדורי שוקולד קוקוס צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 21:46 19/01/2014
אורן גירון

השף-קונדיטור אורן גירון מאתגר אותנו השבוע עם מתכון מדויק מאוד לכדורי שוקולד וקוקוס שישאירו את כל האורחים שלכם פעורי פה. גם מהלם וגם כי הם ירצו עוד

 
 
 
 
 

שבוע נהדר לכולם.

ראשית, אני רוצה להודות לכל אותם גולשים, תלמידים וחברים שטרחו וברכו אותי ליום ההולדת. זה לא מובן מאליו ומשמח מאוד. תודה!

 

לאחר שחלף ט"ו בשבט, וודאי נשארתם עם שאריות קוקוס טחון, אני שמח ללמד אתכם הפעם מתכון פשוט וממכר. כדורי קוקוס ושוקולד. אלו מכם שאוהבים את חטיף הבאונטי- מוזמנים להתעורר ראשונים. טעמים מדויקים וזהים לחטיף המוכר.

במתכון קיימת כמות גדולה של קוקוס והדבק לממתק הוא שימוש שבסוכר, חלב מרוכז וחמאה.

 

יש להצטייד במד טמפרטורה לבישול על מנת להגיע לטמפרטורת סוכר מדויקת של 105 מעלות צלסיוס, בה מרקם התערובת יהיה יציב וגמיש. תנו לתערובת קירור ממושך וארוך לפני חיתוך וגילגול וטבלו בשוקולד מומס (שיכול להיות מריר, חלב או לבן). אני ממליץ לשמור את הכדורים בקירור או הקפאה- ולהגישם ישירות משם.

ממתק ממכר ללא אפיה וללא הכנה מסובכת.

 

אפיה מתוקה,

 אורן גירון

 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 30 יחידות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

  

400 גרם חלב מרוכז, ממותק


250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


80 גרם שמנת מתוקה


כפית תמצית וניל


120 גרם סוכר


300 גרם קוקוס טחון


300 גרם שוקולד מריר, לציפוי


 

 

 

אופן הכנה: 

  • מניחים בסיר את החלב המרוכז, החמאה, השמנת, הווניל והסוכר ומביאים לרתיחה.
  • ממשיכים לבשל ומביאים את התערובת לטמפ' של 105 מעלות.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את הקוקוס.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומעבירים לצינון של 4-6 שעות לפחות.
  • בעזרת סכין חדה חותכים את הפלטה שנוצרה לקוביות ומגלגלים לכדורים קטנים.
  • מעבירים חזרה לקירור של שעה.
  • ממיסים את השוקולד וטובלים את כדורי הקוקוס.
  • מניחים לייצוב על נייר אפיה ומעבירים לכלי אטום.
  • שומרים בקירור.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכוני שמרים? נסו את אלה:

עוגת שמרים, פטל ושוקלד לבן

מאפה שמרים אישי במילוי שוקולד

קראנץ' שמרים עם שקדים ודבש

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.