עוגיות מגולגלות במילוי תמרים

 
עוגיות תמרים
עוגיות תמרים צילום: נעמי אבליוביץ' באדיבות השף הלבן
 
עודכן 08:34 11/08/2015
נעמי אבליוביץ', באדיבות השף הלבן

בכל בית יש את העוגיות הטובות שנשמרות לפחות שבוע בצנצנת ליד הקומקום והקפה. והפעם, מתכון קל וטעים לעוגיות מגולגלות במילוי ממרח תמרים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | 3 רולדות של 15 עוגיות כל אחד | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבצק:


½ 2 כוסות קמח


2 כפיות אבקת אפייה


½ כפית קינמון


1 כף סוכר


קורט מלח


200 גרם חמאה, רכה


1 מיכל שמנת חמוצה "בטעם של פעם" , 27% שומן


 

למילוי:

ממרח תמרים


 

להגשה:

אבקת סוכר


 

אופן הכנה:

 

  • מניחים בקערה את כל רכיבי הבצק ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מכדררים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לפיתה.
  • מצננים במקרר לפחות שעה או למשך הלילה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה.
  • מחלקים את הבצק הקר ל-2 חלקים.
  • על גבי משטח מקומח, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ.
  • מורחים את מלבן הבצק בשכבה אחידה של ממרח התמרים ומגלגלים לרולדה.
  • בעזרת סכין חדה, מסמנים חריצי חיתוך בבצק, מעבירים לתבנית וחוזרים על סדר הפעולות עם הבצק הנותר.
  • אופים עד להזהבה, 25-30 דקות.
  • מניחים להתקרר לפני שפורסים לעוגיות.
  • מפדרים באבקת סוכר.
  • העוגיות יישמרו מספר ימים בכל אטום.

 

 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.