מאפינס תפוז עם קליפות תפוז מסוכרות

 
מאפינס תפוז
מאפינס תפוז צילום: נעמי אבליוביץ' באדיבות השף הלבן
 
עודכן 22:23 27/01/2014
נעמי אבליוביץ', באדיבות השף הלבן

כשהאורחים אומרים שהם מגיעים עוד שעה בערך, זה הזמן להכין משהו קטן ומתוק שישאיר גם רושם. כאלה הם המאפינס תפוז, מתכון קל להכנה וטעים שהולך בול עם הקפה או התה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 10 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 כוס קמח


1/3 כוס סוכר


½ 1 כפיות אבקת אפיה


קורט מלח


קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד


1/3 כוס חלב


1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי


75 גרם חמאה, מומסת


1 ביצה


 

לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר


½ 1 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי


חופן קליפות תפוז מסוכרות, קצוצות גס


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • משמנים ומקמחים תבנית שקעים למאפינס.
  • בקערה מניחים את הקמח, סוכר, אבקת אפיה, קורט מלח וקליפת תפוז מגוררת ומערבבים היטב.
  • בקערה נוספת מניחים את החלב, מיץ תפוזים, חמאה מומסת וביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב במזלג, רק עד שמתקבל בצק אחיד, לא יותר מדי.
  • מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים כ-20 דקות.
  • מעבירים לרשת לצינון לפני שמצפים בזיגוג.
  • להכנת הזיגוג: מניחים את אבקת הסוכר בקערה, מוסיפים את מיץ התפוזים ובעזרת כפית מערבבים לציפוי סמיך.
  • אם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר.
  • יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומפזרים מעל את קליפות התפוז המסוכרות.
  • מניחים להתקשות כ-30 דקות.

 

 
 
 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.