טארט תפוחים מהיר

 
מתי האורחים מגיעים? טארט תפוחים מהיר
מתי האורחים מגיעים? טארט תפוחים מהיר צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:09 26/01/2014
אורן גירון

אורן גירון, השף קונדיטור האהוב עלינו, שולף מהמגירה מתכון נפלא לטארט תפוחים מהיר. מעט חומרים, זמן הכנה קצר, והתוצאה נראית בול כמו בתמונה. מתי אמרנו שהאורחים מגיעים?

 
 
 
 
 

בביקוריי בפאריז אני מכור לריח המאפיות בבוקר. מיד עם צאתי לרחוב עולים ניחוחות שמרים, חמאה, סוכר ותבלינים ואופפים את אפי. אני נשאב מכור אחרי שובלי הריח הממכר והאינסופי.
אחד מהריחות הוא ריח חמאה וסוכר. קשה מאוד לעמוד בפניו, במיוחד כשהוא מעורב עם ריח תפוחים מתוק ועשיר.
כזה הוא המאפה המהיר שנכין היום. טארט אקספרס של תפוחים מתוקים על מצע בצק עלים חמאתי ועשיר וכל שנותר הוא לדמיין את צלילי ברכת הבוקר של האופה: "בונז'ור מיסייה" ולהתענג.


הקפידו על שימוש בבצק עלים איכותי על בסיס חמאה (ביתי זה מעולה, אך גם קנוי יעשה את העבודה). אני בחרתי להשתמש בתפוחי גרני סמית, אך כל תפוח עץ יעשה את העבודה. סדרו את התפוחים על בסיס הבצק המרודד והקר כמה שיותר צפוף וכמה שיותר לגובה. התפוחים נוטים להתרככך ולהתכווץ במהלך האפיה כך שהטארט יקבל מראה עשיר בסוף האפיה.
אם תרצו לשלב קינמון או וניל בטארט, ערבבו אותם עם פרוסות התפוחים לפני הסידור על הטארט.


אפיה מתוקה ושבוע מעולה,

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית טארט 24 ס"מ | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

300 גרם בצק עלים איכותי


סוכר לרידוד


60 גרם ריבת משמש או תפוחים איכותית


3 תפוחי עץ, קלופים, מגולענים


30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


מעט סוכר


נפאז' לזיגוג


אבקת סוכר לאיבוק


 

 

אופן ההכנה:

 

  • מרדדים את הבצק לעלה עגול בעובי 6 מ"מ ומקפיאים ל-10 דקות.
  • מוצאים מהמקפיא וקורצים לעיגול בקוטר 24 ס"מ.
  • מניחים על מגש אפיה מרופד בנייר אפיה מקפיאים ל-10 דקות.
  • פורסים את התפוחים לפרוסות רוחב דקיקות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מוציאים את הבצק מהמקפיא ומורחים את מרכזו בריבה.
  • מסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה מעגלית חופפת.
  • מפזרים מעל מעט סוכר ואת קוביות החמאה.
  • אופים 35 דקות, עז הזהבה מלאה.
  • מזגגים את פני הטארט בנפאז' חם ומאבקים את שוליו באבקת סוכר.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 
 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.