המאפייה הקסומה • בריוש, נהריה

 
עוגות השמרים של בריוש
עוגות השמרים של בריוש צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 07:58 29/01/2014

טעים להכיר: לפני 4 שנים החליטה חגית שטרן לנטוש משרה בכירה בחברת פורד כדי להקדיש את חייה לעולם האפייה. היום היא הבעלים והקונדיטורית של מאפיית בריוש בנהריה, ובה מכינה לחמים מיוחדים, עוגות ואפילו פסטות תוצרת בית

 
 
 
 
 
חגית שטרן
חגית שטרן צילום: אנטולי מיכאלו

מי מאחורי המקום?

הקונדיטורית והאופה חגית שטרן, נשואה ואם לשניים, פתחה את בריוש לפני שנתיים וחצי.

 

ממנהלת בכירה לשולית האופה

חגית נולדה וגדלה במושב עבדון בגליל המערבי. לאחר לימודים לתואר ראשון התקבלה לעבודה כמנהלת לוגיסטית בארצות הברית ומשם התקדמה לתפקיד מנהלת המערך הלוגיסטי של חברת פורד. למרות שהעבודה הייתה בבלגיה, היא מעולם לא עזבה את הארץ, וכדי להגיע למשרד הייתה טסה במשך חמש שנים, פעמיים בשבוע בימי ראשון ורביעי, כשהיא מתמרנת בין הקריירה למשפחה.

בסמוך למלון שבו שהתה שכנה קונדיטוריה קטנה שנוהלה על ידי שתי אופות גרמניות מנוסות. יום אחד אזרה אומץ והציעה לשמש כשוליה במקום, וכך מצאה את עצמה מתעוררת בארבע לפנות בוקר, והולכת להתפיח באגטים, קרואסונים, לחמים ועוגות, ואז ממשיכה לעבודתה במשרד.

 

אחרי חמש שנים של נסיעות ארוכות ומתישות החליטה לעזוב את משרתה הנחשקת בבלגיה וללכת בעקבות התשוקה שמלווה אותה מהילדות: ללמוד את רזי האפייה והקונדיטוריה.

 

 
המקום מתמחה בלחמים מיוחדים ולחמניות בריוש
המקום מתמחה בלחמים מיוחדים ולחמניות בריוש צילום : אנטולי מיכאלו
 

סיפור ההקמה
בעצת חבר טוב שמתגורר בצרפת הגיעה חגית לג'ין בנדיט בעלת בית ספר מוביל לקונדיטוריה ב - Perpigan שבדרום צרפת, אצלה למדה כחצי שנה. משם המשיכה ללימודי קונדיטוריה ואפיית לחם שנמשכו שנה, אצל "אסטלה" בגבעת שמואל.

 

משסיימה לימודיה היה לה ברור שהצעד הבא יהיה מקום משלה. יחד עם בני משפחתה בנתה את קפה קונדיטוריה "בריוש", בסמוך לביתה שבשכונת רסקו בנהריה. המקום פועל מזה שנתיים וחצי ומונה חמישה עובדים.

 

עושים אירועים?

כן. אירועים מיוחדים בחורף (60 איש) ובקיץ (120 איש) וכן אירועים חיצוניים עד 250 איש.

 

באילו מאפים מתמחים

ההתמחות העיקרית של המקום היא במאפי שמרים, מתוקים ומלוחים. לחמניות וחלות הבריוש (30 ש"ח לחלה) הן הכוכבות העיקריות, ולצידן בבקה שוקולד (39 ש"ח), פרסבורגר במילוי ריקוטה (45 ש"ח) ועוגות בחושות. בגזרה המלוחה, אופים במקום לחם שיבולת שועל מסורתי, לחם וורמונט (19 ש"ח לכיכר) וקישים במגוון מילויים.

 
פסטה תוצרת בית
פסטה תוצרת בית צילום: אנטולי מיכאלו

מה עוד בתפריט

ארוחות בוקר שמוגשות בכל שעות היממה, כריכים, מגוון סלטים ומנות עיקריות: פסטות טריות תוצרת עצמית עם מגוון רטבים לבחירה (52 ש"ח); קישים אישיים (52 ש"ח); קציצות פארסה עם פריקי (62 ש"ח), ומוסקה צמחונית (62 ש"ח).

 

מי נמצא במעגל הלקוחות של המקום?

בין הקפה הוא היום מקום מפגש ובילוי קבוע לכל מי שבאזור: מעורכי דין, למורות וגננות.

 

כשר?

כן.

 

בית קפה קונדיטוריה בריוש, רח' קק"ל 16, שכונת רסקו הוותיקה, נהריה

שעות פתיחה: א'-ה': 08:00- 22:00; ו': 07:30-15:00; שבת: סגור.

טלפון: 0774260520

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.