עוגיות סנדביץ' נוגט

 
סנדביץ' נוגט
סנדביץ' נוגט צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 06:28 27/07/2015
אורן גירון

מכירים את עוגיות הריבה המפורסמות שאוכלים ליד הקפה? אורן גירון חולק איתנו מתכון משגע עם הגרסה המפונפנת שלהן: עוגיות נוגט עם אבקת סוכר

 
 
 
 
 

שלום לכולם,

 

כולנו מכירים את עוגיות הסנדביץ' ריבה.

מלאות אבקת סוכר, עשירות בריבת תות או פטל וטעימות מאוד עם כוס קפה או תה. המתכון שיובא היום הוא הגרסא המפונפנת של אותה טכניקה.

נכין בצק פריך נוגט: בצק מופלא, נוח להכנה, קל לרידוד ונימוח עד מאוד. שימו לב כי ברכיבי הבצק קיים חלבון- שאחראי על יציבות הבצק ומניעת התכווצות ומעניק קריספיות מופלאה לבצק.

אבקת נוגט: אותה אבקת פלאים בעלת ארומת אגוזים מופלאה, ניתנת לרכישה בכל חנות לממכר חומרי גלם לאפיה.

קל להכין את העוגיות על ידי רידוד הבצק ואז הקפאתו. פעולה זו תקל על קריצת הבצק לעוגיות מבלי שייתפרק או ייתפורר באמצע.

הקפידו על אפייה ממוקדת: חום אפיה נמוך (על מנת לשמר את הגוון העמוק של הבצק ולמנוע חריכה) ומשך זמן אפיה ממושך (22-25 דקות) על מנת לייבש את הבצק ולהופכו פריך.

מילוי הסנדוויץ' שלנו יהיה ממרח נוגט (פרלינה בשפתו המקצועית)- ניתן להשתמש בממרח מוכן או להכינו ע"י ערבוב אבקת נוגט עם 20% של שמן צמחי. היעזרו בשק זילוף לעבודה נקייה ומהירה.

אחסנו את העוגיות בשכבה אחידה בקופסא אטומה ותשמרו עליה קרוב קרוב- אני מבטיח שיריבו על כל עוגיה.

 

אפיה מתוקה ושבוע נפלא,

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה ת'כלס: רבע שעה | זמן כולל: שעה וחצי | 40 עוגיות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים לבצק:

300 גרם קמח


100 גרם אבקת נוגט


50 גרם אבקת סוכר


200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


1/4 כפית קינמון


30 גרם חלבון


 

למילוי:

200 גרם פרלינה (מחית נוגט) או 180 גרם אבקת נוגט מעורבבת עם 20 גרם שמן קנולה


 

 

 

 

אופן הכנה:

  • לבצק: מכניסים למעבד המזון את החומרים היבשים והחמאה ומעבדים לתערובת חולית.
  • מוסיפים את החלבון ומעבדים עד קבלת פירורי בצק לחים.
  • אוספים את הפירורים ומאחדים לבצק, משטחים, עוטפים ומניחים בקירור לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ ומקפיאים.
  • קורצים את הבצק לצורה הרצויה (עיגול, פרח, מרובע) ויוצרים במחצית העוגיות חור קטן במרכזן.
  • אופים בחום של 150 מעלות ל- 22 דקות עד הזהבה עדינה ומצננים.
  • מצמידים כל זוג עוגיות עם פרלינה, כך שחלקה העליון של העוגייה מחורר.
  • מאבקים קלות באבקת סוכר.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 
 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.