רולדת תמרים ואגוזי מלך

 
יש דבר כזה: רולדת תמרים גרוזינית
יש דבר כזה: רולדת תמרים גרוזינית צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 12:53 02/02/2014
אירמה קזר

עוגיות תמרים מוכרות לכולנו ונמצאות כמעט בכל בית ברשימת מתכוני החובה. אירמה קזר, שפית גיאורגית, מכינה לנו אותן עם טריק מיוחד שמתחיל בבצק

 
 
 
 
 

עוגת רולדה במליות שונות מככבת כמעט אצל כל אחד מאיתנו בבית בזכות קלות ההכנה והפריכות הנעימה. כאן, אני שמחה לשתף אתכם במתכון בצק המלווה אותי מקטנות, והחברים מבקשים את הרולדה בכל הזדמנות שאני מגיעה אליהם. הבצק מיוחד מכיוון שניתן למלא בו מתוק או מלוח מאחר ואינו מכיל סוכר אם לשים אותו במים או בחלב. בנוסף, אני שמחה לחלוק אתכם טיפ ברמת רידוד הבצק שאני מקפידה עליו מאד והוא עד לדקות נייר כך שהפריכות גם נשמעת לאוזן יחד עם הטעם ואגוזי המלך.

 

 

סוג מתכון: לבחירתכם | זמן הכנה ת'כלס: רבע שעה | זמן כולל: שעה ורבע | 25 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 
 

 מצרכים לבצק:

¾ קילו קמח רגיל


2 ביצים


1 חלמון


400 גר' חמאה / מחמאה בטמפרטורת החדר


¾ כוס מיץ תפוזים / שמנת מתוקה / חלב


1 אבקת אפיה


1 סוכר וניל


100 גר' אבקת סוכר+1 כפית קורנפלור לערבב - לפדר את הרולדה


  

למלית רולדת הבצק:

1 ק"ג ממרח תמרים (ניתן לערבב עם ממרח שוקולד)


400 גרם אגוזי מלך קצוצים דק ומחלקים ל-7 מנות (לא במעבד מזון)


 

 

אופן הכנה:

  •  בקערת מיקסר ו-וו גיטרה מערבבים קלות את כל מרכיבי הבצק למעט הנוזלים.
  • אחרי ערבוב קל מתחילים להוסיף בבת אחת את הנוזל עד ליצירת בצק יציב - אין לעבד יתר על המידה (במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף בין כפית לכף נוזל).
  • מחלקים את הבצק ל-7 כדורים (לנוחות עבודה ורידוד קל), עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים.
  • קוצצים דק את אגוזי המלך (לא במעבד מזון).
  • מחממים תנור אפיה לטמפרטורה של 165 מעלות.
  • מוציאים מהמקרר כדור אחד של בצק ועל גבי נייר אפיה מרדדים למלבן דק מאד לעובי של 2-3 מילימטר.
  • מורחים את ממרח התמרים ומפזרים מעל את החלק ה-1 ממנת אגוזי המלך.
  • מתחילים לגלגל את הבצק בגלגול צפוף ובסיום מעבירים לתבנית על גבי נייר אפיה.
  • אנו מסמנים בעזרת סכין את סימון החיתוך על רולדת הבצק שיהיה לאחר האפייה במרווחים של שתי אצבעות (עוזר לחיתוך קל). 
  • חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
  • אם לא מעוניינים למלא את כל יתר כדורי הבצק, ניתן לשמור אותם במקפיא עטופים היטב בניילון ניצמד עד חודשיים. [הפשרת הבצק: להוציא לילה לפני במקרר ולמחרת ניתן להשתמש].
  • אופים בתנור למשך כ- 25 עד להזהבה ובהתאם לתנור האפייה בבית.
  • מוציאים את הרולדות, מקררים, חותכים בהתאם לסימונים שעשינו ומפדרים בתערובת אבקת הסוכר.
 

אירמה קזר היא שף קונדיטורית ומדריכת טיולים קולינריים לגאורגיה

 

עוד מתכונים של אירמה:

עוגת חלב ציפורים

פשטידת אגוזים גרוזינית

כיסונים במילוי בשר

 
עוד כתבות במדור נגיסות גיאורגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.