מיני-עוגות אפרסמון

 
התבלינים הכי מתאימים במרקם הכי טעים
התבלינים הכי מתאימים במרקם הכי טעים צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 22:15 03/02/2014
קרן ביטון כהן

קרן ביטון כהן, הבלוגרית החביבה עלינו מניו-יורק, שולפת את הפרי שלישראלים יש יחסי אהבה-שנאה איתו ומכינה מיני-עוגות אפרסמון טעימה וריחנית

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה ת'כלס: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 12 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים: 

 

2 אפרסמונים, קלופים וחתוכים לקוביות


1 כוס ו-1/4 קמח כוסמין


1 כוס שיבולת שועל (קוואר עבה)


3/4 כוס שקדים טחונים


3 כפות סוכר חום


1 כפית אבקת אפייה


1/2 כפית סודה לשתייה


1/2 כף קינמון טחון


1 כפית פלפל אנגלי


1/2 כפית ציפורן


1/2 כפית מלח


113 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


1/2 כוס חלב קוקוס (פלוס כמות קטנה להברשה)


1/4 כוס גבינת ריקוטה


1/4 כוס דבש


לחיצה מתפוז 1


 
אתם יכולים לקרוא להן גם "סקונס". מיני-עוגות אפרסמונים
אתם יכולים לקרוא להן גם "סקונס". מיני-עוגות אפרסמונים צילום : קרן ביטון כהן
 

אופן הכנה:  

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מקלפים את האפרסמונים וחותכים אותם לקוביות של 2 ס"מ.
  • בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, שיבולת השועל, השקדים הטחונים, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים והמלח.
  • בעזרת קצות האצבעות, נסו לפורר את החמאה הקרה בתוך קערת התבלינים עד קבלת פרורים גדולים (תזהרו לא להגזים ולשפשף יותר מידי את הידיים).
  • מוסיפים לקערה את קוביות האפרסמונים, חלב הקוקוס, הריקוטה, הדבש והשפריץ מהתפוז ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
  • מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק שהתקבל.
  • מרדדים את הבצק לגובה 4 ס"מ (אם הבצק דביק, מקמחים אותה במעט קמח כוסמין).
  • קורצים סקונס בעזרת חותן עוגיות בקוטר 3 ס"מ.
  • מעבירים את הסקונס למגש מרופד בנייר אפייה, מברישים מעליו חלב קוקוס ומפזרים מעט סוכר חום מעל.
  • אופים במשך 20 דקות עד הזהבה.
  • מצננים במשך 10 דקות ומגישים.
 
בדרך לתנור!
בדרך לתנור! צילום : קרן ביטון כהן
 
 

לאתר הטעים והיפהפה של קרן ביטון כהן >> לחצו כאן

 

מחפשים עוד מתכונים עם אפרסמונים? נסו את אלה:

 

עוגה בחושה עם אפרסמונים ושקדים

עוגת אפרסמון בניחוח קינמון

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.