מתכון לנזיד חומוס ודלעת

 
ריבוליטה - מורתח פעמיים באיטלקית
ריבוליטה - מורתח פעמיים באיטלקית צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 22:12 03/02/2014
אופיר וידבסקי

עשיר, מנחם ומשביע מאוד, אופיר וידבסקי מכין נזיד איטלקי סמיך שנקרא ריבוליטה, עם גרגרי חומוס, דלעת, עגבניות והמון ירקות טעימים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

1 כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה במים ומבושלים עד לרכות מלאה


2 ליטר ציר ירקות או מים


4 כפות שמן זית


1 בצל בגודל בינוני, מקולף


2 גזרים, קלופים


4 שיני שום פרוסות גס


3 גבעולי סלרי אמריקאי


1 שורש סלרי מקולף (רשות)


1 שורש פטרוזיליה מקולף


200 גרם דלעת, קלופה


1 תפוח אדמה, מקולף


1 קישוא או זוקיני בגודל בינוני


פחית שימורים (400 גרם) של עגבניות תמר מקולפות שלמות


חופן עלי אורגנו ו/או בזיליקום טרי


3-4 פרוסות לחם לבן יבש


מלח ופלפל שחור גרוס


100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (רשות)


 

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הירקות לקוביות שוות בגודלן.

  • מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את השום הפרוס, את הבצל, הגזר, הסלרי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, מוסיפים גם מלח ומאדים 5-7 דקות, עד שהירקות התרככו מעט.

  • מוסיפים את העגבניות המשומרות ו-1/2 מעלי האורגנו או הבזיליקום מבשלים כ5 דקות נוספות.

  • מוסיפים את שאר הירקות ואת הציר או המים עד שהוא מכסה את הירקות כ4 ס"מ מעליהם.

  • מוסיפים את החומוס המבושל ומביאים לרתיחה.

  • מנמיכים את האש ומבשלים כ40 דקות עד שכל הירקות מתרככים.

  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • חותכים 3 מפיסות הלחם לקוביות, מוסיפים למרק ומרתיחים שוב. מבשלים 5 דקות עד שהמרק מסמיך והופך לנזיד, אם הוא אינו סמיך מספיק מוסיפים את הלחם שנותר.

  • מעבירים לקערות הגשה ומוסיפים ממעל את הגבינה המגוררת אם רוצים.

  • טיפ: ניתן להשתמש בקופסה אחת של גרגרי חומוס משומרים, מסוננים ושטופים היטב אם אין זמן להשרות ולבשל גרגרי חומוס יבשים.

 

המלצת יין לצד המנה:

שרדונה גליל עליון - יין לבן יבש שהופק מענבי שרדונה מהגליל העליון (אזור מירון), והתבגר במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. ליין גוון ירקרק בוהק וצלול, הוא מתאפיין בגוף בינוני עד מלא, בעל אופי פירותי רענן של הענבים ובשומת של תפוח ירוק, פירות טרופיים ושקדים קלויים, שישתלבו מצוין עם עוף והרוטב העשיר.

 

המתכון באדיבות אופיר וידבסקי, שף מסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן בתל אביב

 

לעוד מתכונים מצוינים בעולם היין:

תבשיל עוף בכורכום עם תפוחי אדמה
מפרום כרובית במילוי בשר
עוגת גבינה פרורים ברוטב תותים

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.