תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות

 
תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות
תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות צילום: דניאל לילה
 
עודכן 06:01 14/02/2014
בני סיידא

בני סיידא חולק איתנו מתכון מילדותו - תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות - שבושל במשך שעות על פתילייה. מגישים מהביל עם הרבה לחם אחיד, בצל ירוק וצנוניות. החומוס עשיר בסיבים תזונתיים ומסייע בהורדת רמות הכולסטרול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות וחצי | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים למשך לילה


4 חצילים, קלופים ופרוסים


מלח, פלפל שחור גרוס


שמן, לטיגון עמוק


1/3 כוס שמן זית


3 בצלים, חצויים ופרוסים


3 עגבניות, חתוכות לקוביות


 

אופן הכנה:

 

  • מסננים את החומוס ממי ההשריה.
  • להשבחת הטעם, אפשר לקלף את קליפת הגרגירים הדקה בעזרת מעיכת הגרגירים במערוך.
  • מעבירים לקערה.
  • מפזרים מלח על החצילים ומשהים לשעתיים.
  • מנגבים היטב, מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 4 ס"מ) ומטגנים את החצילים עד להזהבה.
  • מחממים בסיר כבד ורחב את שמן הזית ומטגנים את הבצלים כ-10 דקות עד להזהבה.
  • מוסיפים לקערת החומוס ומוסיפים גם את העגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • מסדרים מחצית מתערובת החומוס בשכבה אחידה בסיר, ומעל מחצית מפרוסות החצילים.
  • על החצילים מפזרים את שאר תערובת החומוס, ובשכבה מעל מסדרים מעל את שאר פרוסות החצילים.
  • מוסיפים מים בגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
  • מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-3 שעות עד שהתבשיל משחים ולא נותר רוטב בסיר.

 

 
 
זה כבר לא רק טרנד. "אוכל טבעוני", בני סיידא
זה כבר לא רק טרנד. "אוכל טבעוני", בני סיידא צילום: דניאל לילה

המתכון מתוך ספר הספר "אוכל טבעוני" של בני סיידא

 

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים? נסו את אלה:

לחם דגנים ואגוזים

פנקייק תפוחים טבעוני

עוגת שקדים ופטל

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.