אורז עם הפתעות כתומות

 
כשהוא מוכן מנקדים אותו בתפוזים. אורז כתום
כשהוא מוכן מנקדים אותו בתפוזים. אורז כתום צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
 
עודכן 11:40 09/02/2014
רות אוליבר

כתוספת למנה עיקרית, כמנה בפני עצמה, לארוחת צהריים ואפילו לערב - מתכון נפלא של רות אוליבר לאורז עם בטטה, דלעת, זעפרן ותפוזים

 
 
 
 
 

מבשלים אורז לבן וכשהוא מוכן מנקדים אותו בתפוזים, זעפרן וקוביות של ירקות כתומים: גזר, דלעת ובטטה.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 6-8 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים לאורז:

 

¾3 כוסות מים רותחים


1/3 כוס שמן


1 כפית גדושה מלח


2 כוסות אורז פרסי


8 חוטי זעפרן


 

לתוספת כתומים:


3 כפות שמן


1 בצל קטן, קצוץ


1 גזר, חתוך לקוביות קטנות


1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות


100 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות


3 שיני שום, קצוצות


מלח ופלפל שחור טחון טרי


1 כפית זרעי כוסברה, טחונים


50 גרם צימוקים שחורים


פלחים מ-2 תפוזים, חתוכים לקוביות גדולות


 

להגשה:

2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס


 

אופן הכנה:

 

  • מבשלים אורז: מביאים לרתיחה מים בסיר עם שמן ומלח.
  • מוסיפים אורז וזעפרן, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  • מכבים את האש.
  • מכינים את תוספת הכתומים: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.
  • מוסיפים גזר, בטטה ודלעת ומטגנים 4-3 דקות עד שהבטטה מזהיבה.
  • מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15-10 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהירקות מתרככים מעט.
  • מוסיפים שום, תבלינים, צימוקים ותפוזים, מערבבים ומורידים מהכיריים.
  • מרכיבים את המנה ומגישים: מעבירים את האורז החם לקערה גדולה ופותחים-מאווררים עם מזלג.
  • מפזרים את הכתומים מעל ומערבבים קלות.
  • מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

 

 

מחפשים מתכונים טעימים נוספים? הכנסו לאתר על השולחן.


המתכונים לקוחים מתוך גיליון פברואר 2014, גיליון מבשלים מזיכרון, של מגזין על השולחן

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.