עוגת קרם וניל והפתעות פטל

 
עוגת קרם וניל והפתעות פטל
עוגת קרם וניל והפתעות פטל צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 20:29 09/02/2014
אורן גירון

קל זה לא יהיה, אבל שווה ומרשים - זה בטוח. אורן גירון לוקח אותנו צעד אחר צעד במתכון מורכב ומעניין לעוגת קרם וניל והפתעות פטל. קצת סבלנות, וזה ישתלם

 
 
 
 
 

שלום לכולם,

 

הפעם אנחנו במחלקת הרושם: עוגה מורכבת, עם שלבי הכנה מרובים - אך טעם ומראה נפלאים.
יש להתחיל בהכנת העוגה יום מראש, על מנת לאפשר להפתעות הפטל לקפוא היטב לפני הטמנתן בעוגה הסופית.
אם תחלקו את משימו הכנת העוגה לשלבים- הכנה לא תגזול זמן רב מידי ותוכלו להרשים בעוגת ויטרינה מעשה ידיכם.

 

הנה המלצה לשלבי ההכנה:

1. יום קודם יש להכין את הפתעות הפטל- מדובר בקרם פירות מבושל המועשר בחמאה וקצפת. השתמשו בתבניות סיליקון ½ כדור (בקוטר 5 ס"מ) והקפיאו היטב.
2. יום קודם ניתן לאפות גם את בסיס השוקולד לעוגה. הקפידו להדקו היטב עם צאתו מהתנור (בעזרת תחתית של כוס שטוחה או פלטה מדורגת), כך שיהיה צמוד לשולי התבנית.
3. יום למחרת, כשהבסיס אפוי והפתעות הפטל קפואות, הכינו את קרם הוניל. גם כאן מדובר בקרם מבושל (מגמה נפוצה מאוד היום בעוגות מוס וקרם- על מנת לפסטר את הביצים ולמנוע אכילתן ללא בישול).
4. הרכיבו את העוגה והעבירו אותה להקפאה נוספת, על מנת לייצבה כראוי ובכדי שניתן יהיה לזגג אותה.
5. זגגו את העוגה בעזרת הזיגוג (נפאז' ניתן להשיג בחנויות אפיה). הקפידו כי לא יהיה חם מידי, על מנת שלא ימיס את הקרם. תנו לזיגוג להתייצב לחלוטין ואז פרסו את שולי העוגה על מנת לחשוף את ההפתעות שבתוכה. העבירו את העוגה לקירור ולהפשרה. היא תחזיק בקירור 4-5 ימים בכלי סגור.


מידות המתכון מתאימות לבנית מסגרת בגודל של 20X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.

קדימה, מחכה לכם הרבה עבודה וההנאה, אני ממש יודע, מובטחת.


אפיה מוצלחת וקלה,

אורן גירון

 

 

מצרכים לבסיס:


40 גרם חמאה


20 גרם שמן


60 גרם שוקולד מריר


100 גרם סוכר


60 גרם חלב


1 ביצה


60 גרם קמח


 

להפתעות פטל:


150 גרם מחית פטל


30 גרם חלמונים


50 גרם סוכר


10 גרם קורנפלור


85 גרם חמאה


120 גרם שמנת מתוקה מוקצפת 80%


 

לקרם וניל:


150 גרם חלב


150 גרם שמנת מתוקה


מקל וניל, חצוי


60 גרם חלמון


80 גרם סוכר


6 גרם ג'לטין שרוי ב-30 גרם מים קרים


180 גרם שמנת מתוקה, מוקצפת 80%


 

לציפוי:
100 גרם נפאז' נייטראלי


80 גרם מחית תות שדה


 

לקישוט:
תות שדה טרי


מקארון


 

 
 

אופן הכנה:

  • לבסיס: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • ממיסים שוקולד מריר וחמאה.
  • בנפרד טורפים סוכר וביצים. מוסיפים חלב ומאחדים את שתי התערובות.
  • מוסיפים את הקמח ומעבירים לתבנית.
  • אופים במשך 15-17 דקות.
  • מצננים ומהדקים לקבלת משטח אחיד שווה.
  • להפתעות פטל (יום קודם)- מכינים פטיסייר ממחית הפרי, חלמונים סוכר ועמילן.
  • מוסיפים את החמאה כולה בעוד הקרם חם.
  • מצננים ומקפלים שמנת מוקצפת.
  • מעבירים לתבנית סיליקון חצי כדור (6 יחידות בקוטר 5 ס"מ) ומקפיאים.
  • לקרם וניל: מרתיחים חלב, שמנת ווניל.
  • בנפרד טורפים חלמונים וסוכר.
  • משווים טמפרטורה ומחזירים לבישול קל עד הסמכה או עד טמפרטורה של 86 מעלות.
  • מוסיפים ג'לטין ומצננים ל-30 מעלות. מקפלים שמנת.
  • הרכבה: יוצקים מעט מקרם הוניל על בסיס השוקולד.
  • משחררים את הפתעות הפטל ומסדרים מעל הקרם.
  • יוצקים מעל את יתרת בקרם ומקפיאים.
  • לציפוי: מביאים לרתיחה את הנפאז' ומחית התות.
  • משחררים את העוגה מהמסגרת ומצפים בנפאז' החם.
  • מצננים ל-10 דקות וחותכים את שולי העוגה על מנת לחשוף את הפתעות הפטל.
  • מקשטים בתות ומקארון.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכוני קינוחים מרשימים? נסו את אלה:


עוגת ז'רבו - שכבות שמרים, אגוזי מלך ושוקולד

עוגת שכבות שוקולד

קרמבו ביתי עם אוריאו

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.