עוגה כפולה: מתכון לקראנצ פרג אגוזים

 
רולדה פרג ואגוזים
רולדה פרג ואגוזים צילום: יח"צ
 
עודכן 07:52 10/02/2014
דודו אוטמזגין

יש כאלו שמעדיפים את עוגת השמרים שלהם עם פרג, ויש כאלו שמעדיפים אותה עם אגוזים, ואנחנו אומרים: למה לבחור? הקונדיטור דודו אוטמזגין עם מתכון לקראנצ במילוי כפול (ויש גם תמונות של שלבי ההכנה)

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן התפחה: 5 שעות 2 עוגות אינגליש קייק | רמת קושי: בינוני 

 

מצרכים:

 

לבצק:

2 כוסות  + 2כפות קמח (300 גרם)


½ קובייה או ½ שקית שמרים טריים שמרית (25 גרם)


½ שקיק (25 גרם) משפר אפייה שמרית


½ כוס חלב (120 מ"ל)


1 ביצה גודל L


25 גרם חמאה


½ 2 כפות סוכר


1 כפית שטוחה מלח


 

למילוי אגוזים:

2 כוסות אגוזים טחונים (200 גרם)


½ 1כוסות סוכר (300 גרם)


2 ביצים גודל L


1 מקל וניל חצוי לחצי לאורך (או 2 כפיות תמצית וניל)


 

למילוי פרג:

1/3 כוס + כף חלב (100 גרם)


½ כוס סוכר (100 גרם)


50 גרם חמאה


300 גרם פרג טחון טרי


50 גרם פירורי ביסקוויט


½ קליפת לימון מגורדת


 

להברשה:

1 ביצה טרופה


 

אופן הכנה:
 

הכנת הבצק:

  • מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב, הביצה, החמאה, המלח והסוכר.
  • מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ- 9 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • עוטפים בניילון נצמד ומשהים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה, עד להכפלת הנפח.
  • מעבירים את הבצק העטוף למקרר ומשהים כ-4 שעות (ניתן עד יממה במקרר).

 

הכנת מילוי אגוזים:

  • מערבבים יחד את כל חומרי המילוי, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות.

 

הכנת מילוי פרג:

  • מרתיחים יחד בסיר את החלב, הסוכר והחמאה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. התערובת צריכה להיות לא סמיכה ויבשה מדי ולא רטובה מדי לכן מוסיפים את פירורי הביסקוויטים לפי הצורך.
  • מסירים מהאש ומצננים.

 

הכנת העוגה:

  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן ברוחב 40 ס"מ, גובה 30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ.
  • חוצים את הבצק המרודד לשניים ומורחים מחצית ממילוי האגוזים על מלבן בצק אחד ומחצית ממילוי הפרג על המלבן השני.
  • מגלגלים כל מילוי לרולדה, חוצים את החלק העליון של כל רולדה לאורך וקולעים יחד בצורת קרנץ כפול, ראו צילום. כדי ליצור את הצורה בקלות, קולעים מהאמצע לכיוון קצה אחד ואחר כך מהאמצע לקצה השני.
  • מכניסים לתבנית עוגה אנגלית באורך 35 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה ומשהים בטמפ' החדר למשך שעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 40 דקות.

 

 
העוגה תישאר טרייה עד מספר ימים לאחר האפייה עם הוספת משפר אפייה טבעי
העוגה תישאר טרייה עד מספר ימים לאחר האפייה עם הוספת משפר אפייה טבעי צילום : יח"צ
 

למתכונים נוספים של דודו אוטמזגין:

מאפה בריוש פיקנטי


נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.