עוגיות דאבל שוקולד

 
עוגיות דאבל שוקולד
עוגיות דאבל שוקולד צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 05:38 11/02/2014
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט מחליטה לצלול חזרה לתחום האהוב והממכר: השוקולד. הפעם, היא חולקת איתנו מתכון מושחת לעוגיות דאבל שוקולד שנמסות בפה

 
 
 
 
 

כמה מילים (טוב, די הרבה מילים) על העוגיות האלה: הן טעימות נורא נורא נורא! ו-כן - זה פשוט נורא. אני חושבת שהן בין העוגיות הטעימות שהכנתי. הן שוקולדיות, פריכות מבחוץ עם בפנוכו רך. הן לא מתוקות מידי ואם תבחרו בגרסת התבלינים שלי - תקבלו טעם עמוק ומחמם - אך בהחלט לא משתלט. למרות הכמויות - השוקולד מאפיל על התבלינים ומה שנשאר זה הד רחוק. 


פליז - אל תאפו אותן יותר מידי. מוציאים אותן מהתנור כשהן נראות לא מוכנות ורכות למגע. הסימן היחיד שיהיה לכם זה שהן נראות "יבשות". זאת אומרת - הן עברו משלב של "בצק" לשלב של עוגייה. - להוציא מיד.
הנה מה שאני עשיתי: בפעם הראשונה תאפו 4-5 עוגיות - וכך תבדקו כמה דקות הן "צריכות" בתנור שלכם. חבל לייבש את כולן. 


יאללה - מתכון:

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: שלוש וחצי שעות | 24 יחידות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

130 גרם שוקולד מריר איכותי [אפשר גם חלב]


¼1 כוסות קמח רגיל [אפשר חצי מלא וחצי רגיל]


כפית סודה לשתייה


¼ כפית מלח רגיל (לא לוותר)


⅓ כוס קקאו לא ממותק באיכות גבוהה


כפית וחצי קינמון טחון -לא חובה


1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (האבקה) - לא חובה


160 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר [ לא - אין מצב לשמן קוקוס - ניסיתי וזה פשוט לא עובד]


⅔ כוס סוכר חום כהה דביק


¼ כוס סוכר לבן כפית תמצית/מחית וניל איכותית


כמה גרגרי מלח גס לקישוט


 

אופן הכנה: 

  • קוצצים את השוקולד לקוביות קטנות (0.7 מ"מ כזה)  - הכי נוח עם סכין שף גדולה.
  • בקערה בינונית מנפים ביחד את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סודה, קקאו ותבלינים.
  • במיקסר שמים את החמאה הרכה וטורפים כדקה.
  • מוסיפים את שני הסוכרים ואת הוניל וטורפים כשתיים-שלוש דקות עד שהעיסה נראית מעט אוורירית [מידי פעם עוצרים ואוספים עם מרית את כל מה שנדבק לדפנות ולא מתערבב].
  • מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבבים כחצי דקה רק עד לאחידות.
  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד הקצוץ מערבבים עד לאחידות.
  • עכשיו העיסה נראית לכם פירורית ושהיא בחיים לא תתאחד - אל דאגה!
  • פורסים נייר אפייה על השיש ומניחים עליו חצי מהתערובת.
  • מועכים בידים את התערובות לגוש אחד ומתחילים ליצור גליל ארוך בקוטר 4 ס"מ. נעזרים בנייר האפייה על מנת לגלגל אותו לגליל (כמו סושי).
  • מכווצים את קצוות הנייר כמו סוכרייה ושולחים למקרר לשלוש שעות (או חצי שעה במקפיא).
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של התערובת.
  • כשהגליל קר ויציב - מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
  • פורסים לחתיכות שמנמנות בעובי 2.5-3 ס"מ [אל תדאגו - זה עובד].
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים נאים (3 ס"מ) אופים 7-8 דקות (זה המקום לקרוא שוב את הטיפ למעלה על אפיית יתר!)
  • העוגיות נראות לא מוכנות כשמוציאים אותן!
  • מפזרים כמה גרגרי מלח גס על כל עוגייה ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • שומרים בקופסא אטומה העוגיות הכי טעימות ביום הכנתן אך גם למחרת :)
  • איזה כיף לכם!
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד? נסו את אלה:

 

פונדנט שוקולד עם מקופלת

קאפקייקס שוקולד ומרשמלו

עוגיות שלגיה עם שוקולד

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.