לוהטת • פיצה ביתית במחבת

 
פיצה במחבת
פיצה במחבת צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 06:55 13/02/2014

מתכון עם קטע: בלי אבני שמוט, בלי קרשים ועם הרבה מקום למשחק, קבלו מתכון לפיצה פאי כמו שמכינים בשיקאגו, פיצה עבה ופריכה שאופים במחבת עם איזה תוספת שרוצים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: 2 פיצות זוגיות | רמת קושי: בינוני 

 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן (עדיף קמח ללחם)


300 מ"ל מים פושרים


20 גרם (2 כפות שטוחות) שמרים טריים בגרגירים שמרית


20 גרם (2 כפות שטוחות) משפר אפייה שמרית


קורט מלח


 
לרוטב:

1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות משומרות שלמות


1 שן שום, פרוסה


½ כפית אורגנו מיובש או 6 עלי אורגנו טריים


מלח ופלפל שחור גרוס


קורט סוכר לבן (רק אם צריך)



מעל הפיצה שמים:
300 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת או בכדורים קטנים


80 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת


6 פטריות שמפיניון, פרוסות דק



לאפייה:
4 כפות פירורי לחם


2 כפות שמן זית



עוד רעיונות לתוספות:
זיתים מגולענים, חתוכים לטבעות


בצל סגול, פרוס דק


עגבניות שרי, חצויות


 

 

אופן הכנה:

מתחילים מהכנת הבצק:

  • שמים את השמרים בקערית. מוסיפים אליהם 50 מ"ל מהמים הפושרים ומניחים בצד 2 דקות, עד שמתחיל לעלות קצף.
  • בינתיים מנפים לקערה את הקמח ובוחשים פנימה את המלח ומשפר האפייה.
  • מוסיפים את המים עם השמרים ואת שאר המים, ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים מהקערה ולשים על משטח נקי כ-7 דקות, עד שהבצק מרגיש אלסטי ונעים למגע.
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח (או מתפיחים במקרר למשך הלילה לבצק עם טעם מורגש יותר).

 

מכינים את הרוטב ויוצרים את הפיצות:

  • שמים את העגבניות (עם הנוזלים), השום והאורגנו במעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק. טועמים וממתבלים במלח, פלפל וסוכר אם צריך.
    מפזרים על 2 מחבתות בקוטר 23 ס"מ (כאלו שניתן להכניס לתנור, עדיף מברזל יצוק) את פירורי הלחם ומזלפים מעל שמן זית כדי למנוע מהפיצה להידבק לתחתית.
  • מחלקים את הבצק לשניים.
  • בעזרת הידיים, מותחים חצי אחד של הבצק ככה שיתאים להיכנס למבת עם קצת שוליים. בזהירות מניחים אותו במחבת ומהדקים לדפנות. חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבצק.
  • משאירים את התבניות בחוץ ל-15-20 דקות תפיחה נוספת (עד שנפח הבצק גדל ב-30-40% בערך) ומחממים את התנור ל-210 מעלות (מצב טורבו).
  • מורחים האחידות את התבניות ברוטב העגבניות, מפזרים מעל באחידות את המוצרלה, הפרמז'ן ואת התוספות שאוהבים. מכניסים לתנור החם ואופים 10 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות, עד שהגבינות נמסו והבצק נאפה לחלוטין.
  • מוציאים מהתנור (בזהירות! המחבתות חמות), נותנים לפיצות להתקרר מעט לפני שמוציאים מהתבנית, חותכים ומגישים מיד. כמות הבצק מספיקה ל-6-8 מנות גדולות.
  • טיפ: אם לא אופים הכל בבת אחת, ניתן להקפיא את הבצק התפוח. ניתן גם להכפיל כמויות.

 

 
משפר האפייה מסייע לבצק לתפוח יותר בתנור
משפר האפייה מסייע לבצק לתפוח יותר בתנור צילום : קרן ביטון כהן
 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

נשארתם עם עוד חשק לאפות? נסו את המתכונים האלו:

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים
רוגלך מלוחים במילוי גבינות 
עוגת שמרים קראנצ שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.